keskiviikko 31. lokakuuta 2007

No niin..haluatteko nähdä..?




Toivon ainakin, että haluatte.. :) Aloitetaan nyt ensin noista tumpuista. Ennen ja jälkeen pesun kuvat yläpuolella. Lisäksi pikainen lisätyö, josta sitten alempana.
Hahtuvatumput:
Ohje: Ihan omasta päästä, kaksinkertaista hahtuvaa, 32s
Hahtuva: vaaleanpunainen, Pikku Punatulkusta
Puikot: 8 sukkapuikot
Muuta: tein tämän ihan kokeeksi, tyyliin: jollekin tytöistä sopii.. hahtuva huopui ihanaksi.. tätä pitää saada lisää.. :DDD
Huovutettu kännykkäkotelo valmistui ihan hetken mielijohteesta.. tytöille ajattelin, kun molemmilla on nykyään puhelimet. Aloitin työn 22s:lla, suljettuna neuleena & 8 puikoilla, tein tarpeeksi pitkän ihan silmämääräisesti. Eteen jätin pienen aukon sekä tein taakse tuon lenkin, joka on tarkoitus tunkea siitä läpi. Ei pääse siis puhelin putoamaan sekä lenkistä saa kiinni. Vaikutteita on varmasti tullut muiden blogeista tuohon malliin.. :D Mutta mielessä pyöri koko ajan, että Nokialainen varmasti mahtuu.. aika kutistunut köntti sieltä pesukoneesta kyllä löytyi...onneksi venyi.
Sitten sain äsken tuon Minttumaarin venymään. Pitää vähän kastella sitä, kun liotin sitä kyllä hetken...mutta sitten käytiin saunassakin välillä ja hups unohdin...joten oli vähän kuivahtunut paikoin.. Kuvassa se on vielä vähän vinksin vonksin kierossa.. mutta ihan nätti se kyllä on.. Jotain 1,6m leveä, jos en väärin muista.

Muut projektit on vähän niin ja näin..esim SotS..kohta taas tulee jo seuraava vihje..edellisetkin lisäämättä työhön..häpeällistä. Ja se Mystic waters.. näkyy olevan aika kuviollinen ja mulle ainakin hermoja vaativa.. katselin sitä alkua nimittäin muutamissa blogeissa..toiset ovat ahkeroineet..

Sitten vielä lopuksi kysely.. Onko muita tulossa Tampereen messuille lauantai päivänä???? Ihan uteliaisuuttani kyselen.. :DDDD

Se on sitten loppu..

Minttumaari on vapautettu puikoilta..eli valmistui siis aamulla. Kiva kasa..kuin toffeeta..koko huivi.. Pingotan varmaan illemmalla, kun jaksan. Tänään taas tyttöjen liikuntakerho.. pitää kohta taas sinne kurvailla.
Lisäksi viimeistelin hetki sitten ne hahtuvatumput. Pikaisesti heitin kuvaan mukaan 20cm pitkän viivottimen, paremman puutteessa. Blogger ei vaan anna ladata kuvia..tyhmää. Myöhemmin sitten. Tumput lensivät äsken pesukoneeseen, varovaisesti aloitan 40 C:n pesulla. Innolla odotan.. saanko mitään käyttökelpoista, kun otan koneesta ulos.
Jatkan taas paremmalla ajalla. Moro..pidelkää peukkuja tumppujen suhteen :DDDD

tiistai 30. lokakuuta 2007

Minttumaari..


olisi valmis, ellen olisi erehtynyt loppuillasta kokeilemaan kuinka hahtuva saadaan sata kertaa katkeamaan..ei kun oikeasti.. kokeilin siis tumppua tehdä ja hahtuva tosiaan siinä ohella katkeili.. Mutta tumppu peukaloineen valmistui..ja sen jälkeen jatkoin Minttumaaria. Nyt on menossa viimeinen kaavio ja siitä eka kerros puolivälissä.. Jihuu..
Päätin vaan, että pakko mennä petiin kun Nukkumatti viskoo koko ajan hiekkaa silmiin..se ei aio siis luovuttaa. Lisäksi pienin neiti huutelee puoliksi unissaan jotain.. plääh.. Otin sille tänään neuvolassa sen ekan rokotteen influessarokotteesta.. joten saattaapi olla levoton yö siksi. Tai sitten halajaa taas mun kainaloon nukkumaan.
Mutta hahtuvaa oli ihan kiva neuloa, mitä nyt katkeili todella monesti kun tottuneesti kiskoin kuin tavallista lankaa.. Tumpusta tulee jollekin omista tytöistä, toivon mukaan, tumppuset.. Kunhan saan nyt ensin Minttumaarin huomenna loppuun ja sen jälkeen toisen tumpun valmiiksi.. Taidanpa katsella Tampereen messuilta hahtuvaa.. sitä kun ei ole vielä tullut hamstrattua kuten lankaa.. No, eipähän tarvitse talvipakkasilla lähteä lankaostoksille omia varastoja kauemmaksi..
Huomenna lisää..joka alkaa näköjään hyvin pian.. Öitä!

maanantai 29. lokakuuta 2007

Huono päivä..

Tänään ei ole jaksanut oikein mitään. Olo on tosi vetämätön. Väkisin raahauduin postittamaan paketin ja jotain ruokaa pikaisesti kärryyn ja takaisin kotiin. Kotona sitten pienimmältä tuli hedelmäsoseet ylös.. :( Nukuttiin sängyllä tunnin ajan..Neidillä oli vähän lämmin otsa. Ekaluokkalaisella särki päätä, nukkumaan meni iltaseitsemältä. Pienimmälle sain velliä ja maitoa annettua, nukahti syliin lopulta kahdeksan aikaan. Siitä lähtien nukkunut sikeästi sängyssä. Kaksi muuta neitiä menivät myöskin kahdeksan jälkeen nukkumaan..
Ihmetyttää vain, mistä tällainen olotila johtuu.. Hirveä väsymyksen tunne koko päivän (kahvikaan ei auttanut), ruoka ei oikein maistunut.. Äsken vasta tein parit pikapitsat itselle ja miehelle sellaisien rieskojen päälle. Se sentään maistui. Kohta maistuu uni! Minttumaarista teen jo kolmos kaaviota..vaikuttaa vaan hitaalta. Mutta saan kai senkin pian valmiiksi ellen vallan sairastu. Toivottavasti saa yön nukuttua..ja pienin neiti myös. Viime yön makuuhuoneen katon päällä piti joku idiootti-hiiri bileitään..sellaista tolkutonta juoksemista.. Miten sellaiseenkin voi herätä..??
Mutta hyvät yöt..kaikille tasapuolisesti..

sunnuntai 28. lokakuuta 2007

Vihdoin jotain näytettävää..


Tein ekaluokkalaiselle punakirjavasta Jengasta huivin jo aiemmin tehdyn myssyn seuraksi. Mallina on taas Novitan 2006 Talvi-lehden malli nro 15, aloitusketjuun tein vain 80s ja koukkuna nro 8 koukku. Lankaa upposi 76g. Ihan kivan näköinen tuli omasta mielestä, väri ainakin vaihtuu hauskasti huivissa. On sitten aamulla yllätyksenä tytölle. Näki kyllä, että tein, mutta en kertonut mitä ja kenelle on valmistumassa. :D Pitää sitä aina pientä yllätystä järjestää.
Minttumaaria olen jokusen kerroksen valmiiksi koittanut saada, hitaasti, mutta edistyy. Lisäksi sain Ikean ostokset sijoiteltua paikoilleen. Hyllyt ja vaatesäilytyssysteemit on kasattu. Tänään vielä viritin verhovaijerin vaatteiden eteen. Huomiselle jätin suosiolla sen päärmäysnauhan silityksen verhojen alareunoihin, en jaksanut enää sitä tänään, kun mieli teki koko ajan neulomaan..
Nyt pitää etsiä lisää noita pikaisia töitä.. jotain tumppua, myssyä, sukkaa tai vastaavaa. Lahjansaajia kuitenkin riittää lähisuvussa ja ystävien parissa.. Mutta nyt hetkeksi Minttumaarin kanssa..sitten petiin. Ajattelin mennä ajoissa nukkuun ja herätä ajoissa.. Fiksua, eikö totta?? Katotaan onnistuuko.. :D

lauantai 27. lokakuuta 2007

Hyvää yötä..

Pikaisesti tulin piipahtamaan täälläkin..kellokin on jo vaikka mitä. Puolen yön aikaan tulin saunasta.. Liian kiireistä elämää tällä hetkellä. Ikean ostosreissu meni ihan ok:sti, vaikka jouduin tekemään kompromisseja ostoslistaani..kun ei ollut juuri sitä mitä halusin, oli pakko tyytyä siihen mitä oli tarjolla. Kovin usein en jaksa sinne asti ajaa.. ajoin eilen siis sellaiset 400km yhteensä.
Paluumatkalla poikettiin pikaisesti Humppilan lasitehdasta vastapäätä olevaan Säästöpörssiin..ihan lankojen perässä. JA PAH! Niin kuin pyörremyrsky olisi käynyt sillä osastolla..muutama hassu kerä jotain.. Kärryyn hyppi sitten kolme Novitan harmaata merinovilla Woolia, hintaan 1,90e. Laiha saalis siis lankojen suhteen.
Tää päivä onkin mennyt vanhaa vaatekaappia purkaessa ja uusia kehikoita kasatessa. Homma jäi kesken, kun vein isomummun sinne parturiin ja toin takaisin. Välissä olin kahden nuorimman kanssa anopilla.. Kuskaan todella mielelläni mummua, mutta turhauttavaa on ajan kuluminen silloin kun itsellä on jotain projektia. Kuten huomenna..: koululaiset haetaan kotiin. Mahtaa taas olla älämölöä..apua. Neiti 4v on punkannut nuorimmaisen huonessa lattialla, kuka nyt yksin nukkuisi.
Käsitöistä ei ole voinut haaveillakaan, ellei tuota vaatesäilytyssysteemin kasaamista saa/voi sanoa käsityöksi.. Enin työ on jo tehty. Verhot vielä huomenna eteen, homma on sitten valmis. Minttumaari ei ole edistynyt mitään. MysticwatersKal odottaa printtausta, samoin uusi paljastus on tullut SotS-projektiin. Apua. Ahdistaa ihan, kun ei työt edisty. Nyt olisi todella tarvetta lisätunneille ja lisäkäsille. Halvalla?? Kellään?? Auttakaa..?? :D
Kun tämä kiire helpottaa, alan kyllä tehdä nopeasti valmistuvia töitä (niinhän mä taas luulen..) Mutta ainoa ihana ja odotettava asia on se, että.........mun mies lähtee matkaan niille Tampereen käsityömessuille..siis ja joo...sillä on oma lehmä ojassa. Ei se nyt lankoja lähde hiplaamaan..en nyt niin pahasti ole tartuttanut sille käsityöintoa.. Mutta kiva, kun ei tarvitse väkisin raahata matkaan.
Mutta nyt petiin.. moro..Ens kerralla ihan oikeata käsityöasiaa..älkää kyllästykö tylsiin ja kuvattomiin postauksiin..ettehän..??

torstai 25. lokakuuta 2007

Ei pitänyt ostaa lankaa..

Hyvin kuljin Halpa-Hallissa eilen vihreiden Mambojen ohi.. Hiplailin kyllä niitä, kun mielessä on ollut jokin hihatin siitä langasta.. Maksoikin vain 4,4e.. Prismassa sorruin kolmeen beigeen Malibu-kerään, hinta vain 2e.. Kuvittelin jotain Salomonin solmimaa huivia, heh.. Onko tuo lanka ihan kamalaa työstää??
Kirjastosta lainasin taas kasan kirjoja.. mm Erika Knightin Koukussa virkkaukseen. Äkkiä vilasin illalla läpi.. Kivalta näytti. Lisäksi äidilläni oli eilen kiva yllätys: Fran Perean levy.. (Serranon perheen Marcos..) Kuulosti ihan ok levylle, muutama kappaletta soitatti mulle.
Kohta puoliin on suuntana se Ikea. Ei tule ainakaan taivaalta mitään valkoisia palloja, joten matkaan vaan.. Saa nähdä mahtuuko kaikki farmariin, vai joudunko ostamaan vielä peräkärryn. Sen tiedän, että käsitöitä riittää viikonlopulle..sisältäen lankaa, puikkoja sekä porakoneen ja ruuveja.. Onneksi ei tarvitse montaa listaa seinään laittaa..
Eilen oli auennut eka vihje mysticwatersKAL:iin.. jos on jäänyt sanomatta, osallistuin siihenkin.. Tekemisestä ei siis ole pulaa.

keskiviikko 24. lokakuuta 2007

Voiko naisella olla parempaa syytä..

suunnitella makuuhuoneen vaatesäilytys uusiksi..kuin se, että meillä mies sai vaatekaapin hajalle (hehee)niin ettei sitä saa enää korjattua.. Joten kun mies laitetaan vielä maksumieheksi, saa tämä vaimoke hyvän syyn suunnata Ikeaan ostamaan niitä himoitsemiaan Antonius-säilytyssysteemejä. Tämä tuli kuin tilauksesta. Samalla saa siivottua turhat vaatteet pois kaapista. Ainoa miinus asiassa on se, että saan lähteä yksin matkaan. Plussaksi asian voi taasen kääntää niin, että eipähän ole ketään hoputtamassa. :D
Aloitin jo eilen illalla suunnitelmaa ja jatkoin sitä tänään. Ainoa pähkäilyä tuottava asia on: miten verhoilla järjestelmä. Todennäköisesti kiskoa kattoon ja valmis verho kaupasta. Olisihan Ikean verhovalikoimissa ollut kivoja kankaitakin.. Tiedättekö..luulen, että tää homma vähän paisuu, kun pääsen kauppaan. Saa nyt nähdä kuinka paljon mies on valmis rahoittamaan.. heh.. Ajattelin heti samalla uudet verhot ikkunaan..ja kenties uudet pikkumatot lattiaan.. Jaa miten niin homma paisuu.. ??
Pitäs soitella äidilleni ja kysellä miten vien koululaiset yökyläileen.. Huominen onkin ainoa päivä, kun ehdin/ehtisin Ikeaan. Perjantaille on tiedossa miehen mummun parturiin kyyditsemistä..ja juuri keskellä päivää..plääh.. No, toisaalta perjantaina onkin varmaan kamala ruuhka teillä, että ehkä torstai onkin parhain päivä siltä osin.. Tosin, jos keli on kamala, tää homma siirtyy...ja siitä en sitten tykkää... Puhtaat vaatteet eivät pääsee kaappiin, kun liukuovia ei enää oikein uskalla liikutella..saa pian kuhmun otsaansa.. Onko hyvä syy olla pesemättä pyykkiä...
Mutta hauskaa päivää teille muillekin, pahoittelut ettei ole YHTÄÄN käsityöasiaa.. Mutta mainitaan näin lopuksi, että tein hetken eilen illalla Minttumaaria.. Heipsulit!

tiistai 23. lokakuuta 2007

Vanha lanka = ihanaa ja halpaa..


Ei uskoisi, että hintaan 2,90mk on joskus saanut kerän mielestäni ihan kivantuntuista ja -näköistä lankaa. Siis alle 50 senttiä kerältä, huh huh. Tausta kuvalle on vähän huono, mutta Minttumaarihan se taas joskus tässä kokee päivänvalon, kun valmistuu. Lankaa ei vain kamalasti ole, ehkä 3,5 kerää, mutta sen mukaan edetään.
Otin reilusti isot puikot, 6 bambut. Puikkosuositus tuolle langalle oli 3-4. Hienosti näyttää tulevan tuo kuvio *pitsimäiseksi* tuolla puikkokooolla. Kauan en vaan tänäänkään ehtinyt jatkaa, vain 6 riviä äsken. Aamu meni perhekahvilassa ja nyt pitäisi siistiä vähän paikkoja, harmillista, aina silloin kun tekisi mieli kutoa, mä en ala
Näin tänään aivan ihanan koiran, kun vein koululaisen kaverilleen.. Ei haukkunut ja häntä heiluen odotti (juoksuvaijerissaan) meitä rapulla. Mulla oli kädet aivan nuoltuna..! Kyllä huomasi, että oli vielä pentu..niin innokas ja ihana..karvakin oli niin pehmeä.. Kävi heti mielessä, että siitähän saisi hyvät kinnasaineet..siis karvasta, ei koko koirasta
Nyt pitää varmaan jatkaa siivoukset, ruoka on jo ollut uunissa tovin.. Pääsee sitten taas jatkamaan töitään.. Kivaa!
Edit: Tungin itseni tuonne finnsh knit blogs-listoille. Ja sain tuon laatikon näkyviin blogiin, jipii. Vielä jopa ekalla yrityksellä. Hyvä minä!

maanantai 22. lokakuuta 2007

Mitään ei aikaiseksi..


Tänään on ollut oikein laiskotuspäivä. En tosiaan saanut aikaiseksi mitään. Kaupassa tuli käytyä ja sellaiset pakolliset asiat hoidettua, mutta ei muuta. Sama vähän tytöillä, mihinkään eivät jaksaneet keskittyä täysin.. Johtunee päivän säästä; harmaata ja sateista, laitetaan sen piikkiin. Lueskelin vähän kirjaa, joka on täynnä kaikkia erilaisia pitsimalleja.. kenties yritin suunnitella jotain mitä en itsekään tiedä..
Nyt ajattelin kyllä aloitella jotakin, kun tytökin ovat pedissä jo. Selaan nuo netistä tulostetut ohjeet läpi, jos jokin kolahtaisi. Olisiko jollain ehdotella hyviä ohjesivuja (ilmaisia..heh), ohjeet voisi olla ihan mitä vaan. Tietty pienet työt (nopeasti valmistuvat) sekä huivit ovat tällä hetkellä erityisesti mieleen. Jos huomenna olisin sitten taas vähän pirteämpi ja aikaansaavampi. Huomenna on taas 4v:n kerho, jonne syyslomailevat siskot pääsevät. Pienimmän kanssa suuntaamme perhekahvilaan. Ekaluokkalainen kiidätetään koulukaverilleen heti kerhon jälkeen. Toivottavasti en *unohda* häntä sinne, jos olen huomennakin yhtä nuukahtanut kuin nyt!

Antoisaa maanantai-iltaa kaikille.. (maanantaiko mun laiskuuteen onkin syynä..tajusin nyt vasta..)!!!
Edit: Kaivoin ikivanhaa, äidiltä saatua, Novitan Salsaa (villa /polyakryyli 20/80) esiin. Yritin jotain pitsihuivia alkuun, mutta ei näyttänyt kivalta. Turvauduin sitten tuttuun ja turvalliseen Minttumaariin. Se sujuu ainakin! Varsinkin kun ei tarvitse ohjetta tuijotella taukoamatta.. Mutta nyt nukkumaan.

sunnuntai 21. lokakuuta 2007

Vielä huivi tälle päivälle..

Malli: Novita 2006 Talvi, malli 15, tai ainakin sinnepäin (vain pikainen vilkaisu ohjeeseen)
Lanka: Hjertegarnin Palermo
Koukku: Nro 8:lla virkkasin..(tytöt vieneet isomman..grr...)

Eli tuollaisen käärmeen sain vielä aikaiseksi vajaassa parissa tunnissa. Langat oli ostettunakin jopa juuri tuota mallia varten. Luultavastikin annan huivin siskolleni yhtenä joululahjana.. Oli kyllä nopea tehdä tuo huivi, mutta tuo pörrölanka pisti välillä hyvin tarkkaan mistä koukku pitäisi laittaa.. Mutta ajattelin vähän, että sama se..eihän se tuossa niin kovin tarkaan näy, muutenkin on kuin käärme, kiemurtelee ja vääntelehtii miten ja minne sattuu. Mutta ihanan pehmeä ja varmastikin mieluinen lahjan saajalle..toivon ainakin.
Olo ihan kuitti, kun olin ulkona reilusti yli 2h, siivosin varastoa (mieskin oli jopa apuna!). Sitten siistin haravan kanssa vähän pihaa. Vihdoin alkaa puut olla lehdettömiä, joten voi alkaa kuvitella haravoivansa.. Yleensä meillä on jätetty/jäänyt haravointi kevääseen, sillä metsää ja puita on niin paljon lähellä..olisi hullun hommaa siivoilla pihaa, kun jatkuvasti lentelee lisää lehtiä. Sitten siivosin sisällä ja lajittelin pyykin. Miksei sitäkin hommaa voisi tuo kuivausrumpu hoitaa??Lasten sukkia on niin ärsyttävää lajitella..ikinä ei muista kenen on mitkäkin ja niitä tuntuu riittävän..plääh! Äsken lisäksi pamautin sulakkeen..joten pikkuneidin huone sekä eteinen ovat ilman valoa..en jaksanut kömpiä eteisen pimeyteen sulaketta vaihtamaan.. mahtaa olla ylläri miehelle, kun aamulla lähtee töihin.
Paras ylläri odotti yläkerrassa, kun kävin katsomassa vielä tyttöjä..kissa oli oksentanut villamatolle pari klönttiä..ilmeisesti jotkin hiirennahkat..yöks..piti nekin sitten siivota vielä. Sieltä se eskarilaisen sängystä luimisteli mua tyytyväisenä.. Kissat..! Nyt pitää mennä nukkumaan. Huomenna ajattelin leipoa tyttöjen kanssa, saa nähdä tuleeko sopivaa rakoa päivän ohjelmaan.. kauppaankin pitäisi mennä, alkaa olla kaikki loppu. Lisäksi pitäisi postittaa parit huutonetin huudot..Paljon siis on ohjelmaa huomiselle, silti ajattelin ehtiä istumaan alas ja neulomaan

Miehelle lämmikkettä..pipo/myssy valmiina..

Ei pääse mies siis palelluttamaan päätään. Sentin verran lyhyemmäksi jätin ennen kavenuksia (kuin ohjeessa), sillä vaikutti jo tarpeeksi pitkältä silloin. Eli kasassa 17cm myssyä, sitten kavennukset. Loppuun tein vielä yhden kavennuskerroksen, sillä 30s vaikutti liian suurelta määrältä viimeiselle kerrokselle. Joten tässä tuotokseni:

Malli: Myssystä sukkiin (Otava): Peruspipo miehelle, suunnittelija Lea Petäjä. Joustinneuletta 3o, 1n.

Lanka: Nalle colori, musta-harmaa, vain 44g (oletettavasti kerästä tulisi siis vielä 2 lisää..)

Puikot: pyöröpuikot 4 (loppukerroksille sukkapuikot 3,5)

Muuta: Ihanan kevyt omassakin päässä :D, mutta lämmittää.. Pitäisikö tehdä itsellekin

Kuvassa pipo on vielä höyryttämättä, siis suoraan puikoilta kameran eteen, mitenkään ennalta varoittamatta.. Ei onneksi livistänyt karkuun! :D Nyt pitäisi laittaa ruokaa pikkuiselle ja päiväunille. Itse ajattelin suunnistaa siivoamaan sitä ulkovarastoa, vaikka mua paleltaakin pelkkä ajatuskin.. Mutta tahtoisin saada varaston siivoksi. Aina ärsyttää hakea sieltä yhtään mitään, kun mitään ei löydä miehen jäljiltä. Kai sitä itsekin tulee toisinaan sorruttua moiseen tavaroiden jättämiseen minne sattuu.. tunnustan.

Mitäpä nyt seuraavaksi..jotain pientä huivityötä ajattelin, sillä luulen, että en jaksa keskittyä tuohon SotS-projektin 2. kaavioon tällä hetkellä. Pitäs olla sellainen rauhallinen hetki, ainakin mulla, muuten tulee niitä virheitä. Mutta nyt ruokailemaan ja ulos. Moro!

lauantai 20. lokakuuta 2007

Halusin vielä tulla kiittämään..

teitä kaikkia, jotka olette blogiini eksyneet! Kiva kuitenkin huomata, että en aivan itselleni tätä blogia pidä. Yksi hyvä syyhän se minulle blogin perustamiselle oli..täältä on helpompi tulla katsomaan miten on jonkun työn toteuttanut, sillä kummasti kaikki vaan katoaa mielestä..ainakin melkein kaikki! Oli blogini jopa saanut muutaman tilaajankin lisää, kiitos vielä kaikille..! Toivottavasti ette tylsisty, kun välillä erehdyn jaarittelemaan..kuten nytkin..!
Muumi-satu on luettu ja tytöt pedissä, kivan rauhallista. Kissa ja koira syövät sovussa vielä pienen iltapalan. :D Niin ihania, kun tulevat toimeen loistavasti; nukkuvat jopa vierekkäin. Ei se aluksi ollut näin, mutta kyllä sitä näköjään eläimetkin sopeutuvat. Vaikka koiralla on ikää jo 8,5 vuotta, saa hänet kissaa jahtaamaan vain vähän yllyttämällä ja kissakin on heti mukana leikissä. Koira on ihana ~23 kiloinen sekoitus collieta ja oletettavasti saksanpaimenkoiraa. Aivan ihana pakkaus, antaa lasten pitää hyvänä ja pitää perheestään huolta olemalla aina valmiina..ainakin melkein aina..joskus jopa liiankin.
Koska tämä nyt on neuleblogi, niin sanottakoon, että myssyä on n. 9cm kasassa eli vähän sain tehtyä tuossa illan aikana. Tuli taas niin paljon kaikkea muuta, että ei sitten oikein ehtinyt eikä jaksanut tarttua puikkoihin. Jos nyt sitten hetkeksi vielä tarttuisin..mutta toisaalta voi olla, että aika menee blogimaailmassa selaillessa toisten blogeja tai lehtiä lukien..väsykin on jo.. Joten hauskaa loppu lauantai-iltaa/yötä kaikille.

Siivousta..

eli käsityöt on olleet melkein kokonaan jäissä eilispäivästä lähtien. Illalla istuin saunan jälkeen hetkeksi sohvalle ja huikeat 2cm sain miehen myssyyn lisää. Sitä on siis mittanauhankin mukaan kasassa 4cm, wuhuu..! Tehtiin yläkerrassa siivous, se kun on tyttöjen valtakuntaa täysin, niin saavathan ne sen sotkuun ihan hetkessä. Ovat varmaan tulleet isäänsä, se on kanssa mestari. Siivosin nimittäin edellisviikolla ulkovarastoa, niin taas oli ilmaantunut tavaraa tyhjälle paikalle. Meillä on muutenkin miehen kanssa niin eri tapa siivota; mä siivoan perusteellisesti kerralla, se vaan siirtää tavaraa seuraavaan paikkaan.. :O Vähän siis sellainen tyyli, että matonreuna ylös ja roskat sinne..jos ymmärrätte..
No, yritän nyt seuraavaksi jatkaa myssyä.. Mulle vaan on luvasssa yläkerrassa joku esitys ja tarjolla on leikkiruokaa ja kahvia..jippii! Mä olen ihan täpinöissäni, pääsee teatteriin ja vielä poistumatta kotoa! Pikkuneitikin meni nukkumaan, joten luulisi, että teatterin jälkeen on vielä aikaa tarttua puikkoihin.
Huomasin yhden puutteen tuon eilen palkatun apulaiseni kanssa.. Se ei osaa puhua! Mistä mä nyt tiedän, että onko se saanut saalista? Tietty jos ei ainuttakaan hiirtä vilahtele missään.. Mutta valitettavasti yön hiljaisuudessa makoillessani sängyssä..puhuin miehelle jotain..ja kesken kaiken kuulin aivan selvästi, että joku mennä vipeltää taas makkarin katon päällä..Huo-ka-us..! Taidankin pitää kissaa tauotta sisällä. Kai se sitten valpastuu, kun jää yksin hiljaisuuteen.. Toivotaan. Mutta nyt teatteriin. Niin ja ettei ihan kuvattomaksi jää postaus..tässä tän hetkiset työt:

perjantai 19. lokakuuta 2007

Palkkasin apulaisen..


Näkyy kuvassa. Apulaisen nimi on Pulla. Tehtäväksi sai mahdollisten hiirien kiinniottamisen. Huomaa taas, kun kylmät ilmat alkoi, tarvittiin pari hiirenloukkua avuksi. Vanha talo on täynnä kaikkia mahdollisia reittejä näköjään.. tämä on toistunut jo joka syksy. Onneksi ne jää sitten näihin muutamiin. Palkasta en apulaiseni kanssa neuvotellut edes, mutta luulen, että tyytyy siihen riemuun mikä kiinniottamisesta tulee. Kunhan ei tuo niitä mun sänkyyni näytille, kun nukun. Kesän ajan kissa nimittäin harrasti sitä, että toi saaliitaan mulle kiitokseksi ruuista. Kun mies oli ruokkinut, saaliita ei näkynyt..hmm..miehellä taisi olla hetkellisesti kilpailija!

Toivottavasti kissasta ei tule nyt kovin ylpeä, blogikuuluisuutensa ansiosta.. :D Tasapuolisuuden nimissä pitäisi varmaan esitellä koirakin.. jos hänestä sitten toisella kertaa. On niin kova hinku taas jatkaa tota Stole-projektiani, ekasta kaaviosta uupuu n. 10 kerrosta! Ja sitä miehen pipoa voisi aloitella, kun tuo eka kaavio on tehty.. Saa vähän lepuuttaa sitten silmiään.. Vaikka mielestäni aika hyvin olen suoriutunut..mitä nyt ehkä jossain kerroksella jotain häikkää kenties oli..mutta kuviot täsmää, niin en jaksa murehtia. Silmukka sinne tai tänne, vai mitä?
Edit: Pari riemun kiljahdusta ilmoille. . eka kaavio tuli tehtyä loppuun. Välihengähdys-työnä aloitin miehelle 3o 1n -joustemyssyn musta-harmaasta Nalle Colori -langasta. Sitä on kasassa kokonaiset 2cm, 16cm vielä, niin saa kaventaa. Vaan välillä pitää tehdä myös kotityöt..ettei tarvitse siivoojaa palkata..! :D

torstai 18. lokakuuta 2007

Secret of the Stole..

Menossa on kerros 60 seuraavaksi. Jipii..saapi nähdä kummoisen saan tuosta aikaan. Lankana siis Novitan Rose mohair. Ajattelin nyt näin jälkikäteen vasta, että millaiseksi kuviot ja ylipäätänsä koko salainen tekeleeni pingottuu. Toivottavasti ei tule sutta.. :D Tällaisessa vaiheessa siis minun kippura käppyrä:


Oli pakko todellakin aloittaa tekemään, sillä (noloa..) huomenna tulee jo 3. paljastus kaavioineen. Tiedän ja tunnen sen verran hyvin jo itseäni, että jos en nyt aloita vaan, niin ei sitä tule sitten tapahtumaankaan. Yllätyin kyllä siitä, että miten nopeasti sain alun jälkeen tekemisen luistamaan. Koitan olla hutiloimatta ja hosumatta, ettei satu virheitä.
Muistui mieleen sellainenkin, että olen miehelle luvannut uuden pipon.. Pari hyvää mallia pikaisella lehtien ja kirjojen selauksella löysin. Toiseen tulisi kenties Nalle-lankaa ja toiseen Isoveljeä. Vaaka painaa enempi Isoveli-mallin puolelle, koska paksumpi lanka = nopeampaa valmista! Enkö olekin fiksu?? :DD Mutta nyt yöpalalle ja nukkuun. Huomisen jälkeen alkaa koululaisilla viikon syysloma.. Mitenkähän sitä tottuu taas, että kaikki tytöt ovat kotona?!?

Huivi valmis ja toinen aluillaan..


Tein siis pikaisesti tämän huivin valmiiksi:




Ohje: Omasta päästä, *antaa mennä-tyyliin*
Lanka: Sandnesgarn Chili 35 g ja Sachenmayr nomotta Brazilia 30g
Puikot: pyöröt 10
Edit: pituutta tällä käärmeellä on n. 2m, riittää siis kaulan ympäri kieputettavaa.. :)

Aloittelin sitten jo tuota Secret of the Stole-missiota, vih-doin-kin. Langaksi otin sitä Novitan Rose Mohairia, limenvihertävää. Näyttää ihan kivalta. Vajaan tunnin istuin sohvalla ja sain tekaistua aloituskappaleen oikeaan puoleen 51 kerrosta. Seuraavaksi jatkan vasemman puolen liki samoille kerroksille ja sitten alkaa yhdistäminen.. :) Kivaa. Olisi todella kiva saada se käyttöön vaikka jouluksi. Yritys on hyvä, ainakin vielä. Hieman vaan häiritsi kun ekaluokkalainen virkkasi vieressä ja laski ääneen omiansa..ja samalla laskin myös minä omiani..

Siis, olinko mä tännekin itseni tunkenut..

ei ole nimittäin mitään muistikuvaa.. Kyseessä siis tämä. Tätäkö se vanheneminen teettää..??
Found you!
You signed up on October 10, 2007
You are #42041 on the list.
11084 people are ahead of you in line.
3550 people are behind you in line.
67% of the list has been invited so far

Aloittelin illalla yhtä kivaa huivin tekelettä, ilman ohjetta, siis ihan mutu-tuntumalla teen. Pitkittäin neulon, silmukoita arvioilta jotain 130, pyöröpuikot 10. Lanka vihreäkirjava Chili sekä vihreä Brazil-pörrölanka. Kunhan vaan teen. Onpahan sitten mahdollisia lahjoja mitä kääriä. Tarvitsen varmaan edellisen myssyn jäljiltä jotain *aivotonta* neulottavaa.

keskiviikko 17. lokakuuta 2007

Myssy..olkaa hyvä!


Malli: Otavan Myssystä sukkiin-kirjasta
Lanka: itsekoolattu 7 Veikka, 53g
Puikot: pyöröt ja sukkapuikot 4
Muuta: ihana malli, palmikko tuli tehtyä ilman apupuikkoa!
Vihdoin pelaa kuvan lataaminen! Mutta mua väsyttää..joten petiin!!

Tykkään, tykkään ja tyttökin tykkää..

niin paljon, että olisi nukkunut myssy päässä yön. Hyvä siis, että oli mieluinen, sillä en ollenkaan kysynyt mielipidettä hänen myssystään. Siis, että millaisen haluaa. Äiti tahtoi tehdä tuollaisen palmikkomyssyn.. =) Lankahan oli sitä koolausharjoittelun tulosta, valkoista seiska Veikkaa punertavilla täplillä.. Hitsi vie, kun blogger ei lataa kuvia..tulee vaan vikailmoitus. Mä en ala.. täytyy kokeilla vielä uudelleen illan aikana, jos jaksan.
Nyt on taas vähän hakusessa, että mitä seuraavaksi. Pitänee miettiä. Eskarilainenkin tarvisi villasukat eikä tumppujakaan ole lapsilla ikinä liikaa. Ja ne joululahjat..niistä en varmaan olekaan vielä kertaakaan maininnut.. :D Taidan poistua pohtimaan..kokeilen sitä kuvaa vielä..turha vaiva varmaan..

Tämä on niin mun mieleen..

EDIT: en tiedä missä vika, kun takkuaa taasen kaikki, blogi ei päivittynyt blogilistalle ja koko ajan jotain palvelinvirhettä, kun yritin kirjautua.. raivostuttavaa..
Ehdinkö jo sanoa, että tykkään tän hetkisestä työstä..?? :D Ei kun ihan oikeasti tätä myssyä on kiva tehdä, tuntuu jopa että työ edistyy, kohta saa jo alkaa kavennuksia.. Ohje on kirjasta Myssystä sukkiin (Otava), kyseisen mallin on suunnitellut Tuula Pääsky. Ei tarvinnut kauaa kirjasta ohjetta lukea, kun jo muistin sen. Lisäksi kokeilin palmikossa Ullassa ollut neuvoa neuloa se ilman apupuikkoa ja hyvin alkoi sujua hiljalleen. Pitää vaan uskaltaa yrittää! Nyt on sellainen tunne, että näitä myssyjä alkaa tupsahdella jouluaattona kaikkien sukulaislasten ym lasten paketeista, joille lahjoja on tarkoitus antaa. Mielessä kävi jo tehdä samalla kuviolla tumput myssyn seuraksi. Ohjeessa on kylläkin käytetty Isoveli-lankaa ja tietty isompia puikkoja, mutta ajattelin, että pakkohan tän on sopia tytön päähän seiska Veikasta tehden, sillä ekaluokkalaisen myssyyn tuli 96 silmukkaa (puikot 4) ja tässä ohjeessa silmukoita on 99. Hyvin jousti pyöröpuikoilta myssy jopa mun päähäni, kun ei ollut illalla muita päitä tarjolla. Täytynee jatkaa taas, kun on tilaisuus.

tiistai 16. lokakuuta 2007

Päätä särkee, hartiat kipeinä..

mutta en anna sen häiritä, vaikka olo ei kyllä ole vieläkään mikään hurrattava. Aamulla oli kuin veturi vaunuineen olisi jyrännyt yli. Pakko oli nousta, kun isommilla tytöillä oli koulu ja 4 v:lla kerho. Mutta asiaan..tein tänään päivällä loppuun ponchon tekeleen, kaulusosan puikottelin joku päivä jo aiemmin. Tänään sitten koukuttelin silmukkakaaria samalla, kun nuohooja rassasi piippuja (lue: sotki keittiön lattiat nokeen..grrr..). Muutamat hapsut tein ja tälläinen se on valmiina:

Poncho

Ohje: Omasta päästä :), sopiva neiti 4 v:lle
Lanka: Novitan Rustika, ~1 kerä
Puikot/koukku: 8 ja 10

Kirjastosta tosiaan lainasin eilen kasan kirjoja ja pari lehteä: Koukussa neulomiseen, Dogs knits, Myssystä sukkiin (tosi paljon kivoja juttuja), Hetaleita poropeukaloille, Felted knits ja Knitting Fair Isle Mittens & Gloves sekä Novitan lehdet 4/01 ja 6/01. Koska kaikissa oli niiiin valtavan paljon kaikkea kivaa, on pää ideoiden suhteen kuin pieni tehdas: kamala surina ja raksutus. En tiedä oikein mihin tarttuisin seuraavaksi, kun on niin paljon kaikkea mitä tahtoisi toteuttaa. Tarvitsen tosiaan extra parin käsiä, tai tilataan vaikka heti 5 paria, niin ei lopu työt kesken miltään käsiparilta. =)

Se eilinen aivan ihana Teddy-lanka houkuttelee keksimään itsestään vaikka mitä ihanaa, voi kun vaan tietäisi mitä. Onneksi ostin sitä kilon, heh. Katsokaa vaikka, ihana väri, eikö??



Kävin äsken pikaisesti kuvaamassa tuon Minttumaarinkin, en nyt tiedä onko niin kauhean hyvä kuva, mutta onneksi varmaan suurin osa tietää kummoinen kuvio ja huivi on kyseessä. Tässä se nyt kuitenkin lepäilee:



Minttumaari

Lanka: Novitan Florica, ~3 kerää (150g)
Puikot: 5 (muistaakseni.. :) )
Koko: 178 x 85 cm
Muistinkin juuri, että pitäisi tehdä se eskarilaisen pipo valmiiksi, ihan tasapuolisuuden nimissä. Joten, ei varmaan enää tarvi pohtia, että mitä nyt seuraavaksi.. Joten langan ja puikkojen kimppuun, vaikka hartiat ja päänsärky tuskin siitä tykkää.. :(((

maanantai 15. lokakuuta 2007

Kiirettä piti..

aina tähän asti. Kävin tänään asioilla; ruokaostoksilla ja sen sellaista. Palautin koti-kotipaikkakunnan kirjastoon lainatut kirjat samalla reissulla, kun poikettiin *vanhuksia* moikkaamassa. Yllätys oli suuri, että kirjastossa sattui olemaan hyllyssä hyviä kirjoja, joita en ole vielä saanut käsiini aiemmin (esim. Hetaleita poropeukaloille). Oon nyt niin rätti-poikki-väsynyt, että en edes muista mitä lainasin..Joten kenties tarkemmin huomenna niistä.

Anttilasta otin lisää sitä Novitan Rose Mohairia, limenvihertävää sävyä. Saa nyt nähdä tuleeko siitä sitä mitä kuvittelen. Samalla löysin eurolla jonkun keväisen kortti-ym. askarteluun liittyvän lehden, totta kai otin. Tiimarista hain tytöille askartelutarviketta joulukortteja silmällä pitäen..kaikkea kivaa tarttui mukaan, varsinkin kun niitä puisia joulukortin koristeita sai 3 pussia eurolla (varmaankin viime vuotisia..mutta who cares..). Citymarketissa piti vain poiketa..toisin kävi. Arvaatteko jo? Tiesin, että Teddyä oli tarjouksessa liki neljään euroon.. Mutta ihanaa vaaleaa turkoosia oli vain 2e/kerä. Öhöm..otin 10 kerää. Kyllä ne käyttöön tulee, jos ei itselle, niin lapsille. Meillähän niitä riittää. :D

Huomenna on vähän kiire päivä, kun melko pian kerhon jälkeen tulee nuohooja, joten pitää tosiaan kiiruhtaa kotiin. Toivottavasti ei taas viivy koko päivää, että saa neidin nukkuun ja pääsee omiin hommiin. Ei siinä nuohooja imurin pauhatessa voi kuvitellakaan, että pikkuneiti nukkuu. Jos tulee siskoihinsa..niin pelkää sekä nuohoojaa että imuria. :) Mutta huomenna tarkemmin taas, nyt on niiiiin väsy.

Meni hermot..

sain tekstit valmiiksi ja kaikki hyppi miten sattui kuvien kanssa. Joten äkkiä uusiksi. Piti vain kertoa, että koolattu lanka pääsi heti käyttöön ja valmistui jopa tän iltapäivän-illan aikana pipoksi ekaluokkalaiselle. Aikas kivannäköistä kuviota tuli. Toivottavasti tyttö tykkää. Koristeeksi pipoon mietin huopakukkasta. Sopisi ainakin väreihin, vaikka onkin vähän tummempi sävyltään.

Lisäksi kuvaa vihdoin niistä Kerttu-sukista. Lankana oli Sport Socks Color (Red Heart). Menekki sukkapariin 3.5 puikoilla oli hurjat 36g, joten reilusti tulee toisellekin tytölle vielä sukat. Eri asia vaan, että tykkäänkö itse enää kutoa. En oikein tykännyt, kun oli niin ohutta lankaa.

Parit kuvat niistä koolauksista taas, kun on koko joukko koossa. Värjättävänä oli enimmäkseen valkoista lankaa, mutta myös vyyhti punaista sekä beigensävyistä otin kokeeksi. Kivaa oli toistekin teen. 8 pussia ostin, 4 eri sävyä: Lemon-lime, Pink-Lemonade, Slammin Strawberry Kiwi sekä Berry Blue. Punaiset oli kyllä samansävyisiä mun silmiini, mutta ihania sävyjä siltikin.


Sukan sisälle testasin pingottimen aihiota, jonka tein vanerillekin jo.. Mies vei mennessään, joten kai se joskus sen takaisin tuo. Tai sitten ei. Mutta nyt ne kuvat tuli uusiksi ja meen vihdoin petiin. Suututtaa niin tuo tekstin hyppiminen. Minttumaarista sitten ehkä huomenna kuvia..tai joskus, kun valoa riittää.. moi nyt.

lauantai 13. lokakuuta 2007

Tällaista tänään..




Päivän tuotoksia siis kuvissa ja vain osa. Kaksi kerää niistä ostetuista seiska Veikoista sain vyyhdiksi ja loput langat kaivoin kaapeista. Tykkäsin kyllä kovasti tästä työstä. Varsinkin kun pääsin vauhtiin. Punasävyinen vyyhti on eka työ ja nyt kun olen katsonut lankaa sen kuivuessa, niin näyttää ihan kivalta. Hyvät värit siis tuli ostettua. Vihreä-sininenkin on tosi namu-yhdistelmä. Ainoa ongelma on nyt vain saada langat ÄKKIÄ kuiviksi, että pääsisi hyödyntämään niitä. Malttamaton olen joo. Kuivuvat nyt katonrajassa pikkuneidin huoneessa, kun siellä on takka ja lämpö kivasti nousee ylös..joten sielläpä ovat, kunnes ovat kuivia.

Nyt pitäs tehdä se siivo sitten tänne taloon, joka jäi kesken tuon työn takia ja osaksi pikkuneidin päikkäreiden. Josko neiti kohta heräilisi.. :) Ja sellainen kiva juttu tiedossa illaksi, että kaikki kolme isointa lähtevät yökylään miehen vanhemmille, joten meillä on tooooosi hiljaista. Eli tosi, tosi, tosi kiva päivä ja varsinkin ilta, kun saa rauhassa suunnitella joulupukin juttuja.

perjantai 12. lokakuuta 2007

Venyy, venyy..



nimittäin Minttumaari, kuten kuvasta näkyy. Kokeilin uudenlaista pingotusta ja täytyy sanoa, että homma hoitui hetkessä. Idean tähän sain täältä. Koitin etsiä edes jonkinlaista siimaa eräästä halpakaupasta kamalalla kiireellä. No, pikaiset ostokset ja kassalle, olettaen, että kesätarvikkeet on kärrätty pois, kun ei ainuttakaan kalastustarviketta osunut silmään. Kassalla katse kiinnittyy kauas leluhyllyn taa, jossa kalastustarvikkeet oikein ilkkuvat, plääh.. Koska olin seuraavaksi vuorossa, en lähtenyt enää takaisin. Ajattelin, että katson kotoa kuitenkin, jos miehellä olisi. Vaan eipä hän tiennyt tarkalleen missä..(tää ei ole mitenkään uutta, ei pahalla.. :D) Joten viritin huivin jollain virkkauslangalla. Ja toimii noinkin, kunhan kukaan ei irroittele lankoja pöydän jalasta tai siirtele tuoleja, jossa päät ovat kiinni - hyvä minä!! Mutta siis oikeasti toimi tosi hyvin ainakin mulla. Takuuta en anna, mutta suosittelen..
Mulla on tohon huiviin vallattuna koko olohuoneen ruokapöytä. Kiinnitysalustana on vaahtomuovipatja, joka vapautui leikkimökistä. Koska huivista tuli taas jätti-iso, lisänä on myös parit tyynyt (ei mies mitään huomaa, että yksi tyyny uupuu häneltä, uskokaa vaan..) Kamalasti tuosta Floricasta irtosi tuota nöyhtää.. Woolista tekemästäni huivista ei lähtenyt todellakaan tolla tavalla irti mitään.
Tarttui mulle tänään lankaakin mukaan. Vapaa Valinnasta 3 kerää seiska Veikkaa, kun kerran kympillä sai. Ja ne tulevat siihen koolaukseen, valkoiseen väriin päädyin kaikkien kolmen osalta. Nyt on vähän ideoiden hautomista. Tosin ekaluokkalainen mutisee sukkiensa perään..joo, joo..päättelen langat..pian..Lupaan. Taas kerran. Miehelle pitäisi tehdä pipo. Alkoi ilmeisesti taas päätä paleltaa. Kuten lapsensakin..kaikki on aina hukassa, kun ei mitään tuo ikinä takaisin paikalleen.. ja sitten huudetaan äitiä apuun. :)
Pitää tarkistaa silmukkamäärä miehen pipoon ja alkaa töihin, kunhan tokenen Novitan uudesta lehdestä. Oli niin paljon kaikkea kivaa, että pitää ensin sulatella hieman ja lukea moneen kertaan lehti läpi. Tytötkin tykkäsivät monesta..Erityisesti kuulemma Baby Bornin vaatteet olivat kivoja ja jossain kuvassa vilahti ilmeisesti virkattu kruunu, tai kruunu kuitenki, oli sitten miten tahansa tehty. Äiti töihin vaan..tosin sanoin, että saa pukin tontuiltakin tilata, että osaavat nekin neuloa. Ekaluokkalainen on vaan sitä mieltä joulupukista, että siellä on ihminen vaan vaatteissa, mutta silti joka jouluksi tekee ison listan ja säikkyy tonttuja.. Lapset.. Taidan nyt mennä saunotteleen miehen kanssa ja käpertyä sohvalle Novitan kanssa. Kirjat ei tulleet tänään..jos lukisin kirjakaupan viestin oikein kunnolla, niin huomaisin, että viestin saatua menee pari päivää, että laatikko kolisee ..Hmph..tarvitsenko silmälasit..tiedä häntä..

Huokaus..


Minttumaari on selätetty. Lankaakin jäi todella paljon, kuten kuvasta näkyy. Hieman olisin jupissut rumia sanoja, jos oisi loppunut kesken. Hyvä näin päin. Nyt pitää pikaisesti lähteä asioille ja kun palaan, pääsee Minttumaari venytykseen pienen kastelun jälkeen. Huh sentään vielä kerran.

Se ei lopu koskaan..

nimittäin Minttumaarin loppu ei tunnu koittavan koskaan. Vielä on pari kerrosta 4.kaaviota jäljellä ja mulle menee hermot sen kanssa. Nykyinen pelko on se, että lanka ei riitä. Yllättävän paljon ne viimeiset kerrokset nielee sitä lankaa. Se on siinä ja siinä, että riittää. Paljon ei jää yli, siitä olen varma. Kolmas kerä uhkaavasti pienenee. Koitan tikutella työn loppuun pikaisesti. Piti siirtää asioille lähtö iltapäivään, meillä kun oli tullu hento kerros lunta yön aikana ja vieläkin leijaili jotain pientä. Kaipa ne päivään mennessä sulaa pois. Mä vaan kuvittelin, että pääsen vain kahden neidin kanssa asioille, nyt on otettava isommatkin matkaan koululta, kun en tosiaan voi heitä jättää kotiin keskenään. Plääh.. ei oikein jaksaisi, kun tietää, että käyvät taas koulupäivän jäljiltä ylikierroksilla.

Tänään on kai postin suhteen todella kiva päivä. Nimittäin, jos Novitan lehti sitten kolahtaa laatikkoon.. ja eilen oli tullut viesti AdLibrikseltä, että ovat laittaneet kirjat matkaan ja pitäisi kuulemma seuraavana päivänä (eli tänään) olla perillä. Extra-jätti-valtavan kivaa. :D Joten koitan nyt varmaankin tikutella työni loppuun, jos lankakerä sen suo. Ekaan Minttumaariin jouduin kaivamaan roskiksesta pätkän lankaan, sillä päättelykerroksen lopussa jäi pari senttiä uupumaan..kettumaista.. Niin voi käydä vain mulle. Mies vähän katsoi, että mitä ihmettä teen kun käänsin roskikseni ympäri ämpäri.. Sattuuhan sitä. Palaillaan illalla..

torstai 11. lokakuuta 2007

Jos jokin menee pieleen..

menee se sitten ilmeisesti kunnolla. Kun sain sen Minttumaarin yhden virheen korjattua purkamalla, tuli eteen toinen ongelma: liikaa silmukoita sen hetkisen kuvion muodostamiseen.. ja taas pähkäilyä.. Onneksi oli vain vahingossa (miten ihmeessä..) tullut ihme langankierto siihen väliin. Alkoi jo ihan ketuttaa koko huivin tekele. Sama toistui taas jokusen kerroksen jälkeen. Eli ei näköjään kemiat kohtaa tämän huivin kanssa millään. Ihan eka Minttumaari sujui niin hyvin, ei virheitä laisinkaan. Ja tosiaan kuten sibylla totesi virheestä.. mä ainakin näen työssäni sen virheen, jos jätän
purkamatta (ihan kuin se virhe oikein huutaisi mulle siinä työssä..).
Kohta puoliin kuitenkin ajattelin jo alkaa päätellä huivia, en tee siitä mitään jätti-isoa, tulisi vaan liikaa virheitä. Kai sen loppullinen mitta on jotain 1,5m leveä, kun valmistuu joskus. Kelvannee sellaisena. Ja äkkiä sitten jotain muuta työtä alulle. Mystery stole huutelee jo takaraivossa.. Mutta sellainen fiilis, että ei mitään huiveihin liittyvää nyt heti perään, kiitos. Jotain pikkutyötä siis. Ekaluokkalaisen sukat on edelleen päättelemättä ja esittelemättä.. Joku ilta jo mietin sitä pingottimen mallia, mutta en mitään piirrellyt.. Pitäisi kai, kun mies lupasi kyllä tehdä leikkaukset vanerista, kunhan vain on mitä leikata.
Nyt äkkiä aamiaiselle ja sitä huivia lopettelemaan.. Näkyillään taas :D

keskiviikko 10. lokakuuta 2007

Hemmetin hemmetti..

Purkamista..kyllä ottaa päähän, jos ensin saa työn edistymään jokusella kerroksella, kunnes huomaa, että aiemmin on tullut virhe ja on aivan pakko purkaa, kun pikainen silmukoiden korjaus teettää vain järjettömän kamalan näköisen möykyn.. Jouduin siis purkamaan ainakin viisi ellei kuusi kerrosta Minttumaaristani, sillä viimeisissä kuvioissa oli varmaan silmukka pudonnut ja kuvio muuttui täysin. Kyllä otti päähän. Purin työtä pitkälle yli puolen yön ja jatkoin vielä aamulla. Harmittaa. Varsinkin kun ajattelee, että työ olisi myös voinut edistyä ainakin yhtä paljon, ellei enemmänkin. GRRRRRRRRRRRR!
Tänään on muutenkin vähän rikkonainen päivä, kun isommat tytöt pitää viedä harrastuksiin, mutta onneksi ei ole muuta isompaa tekemistä ohjelmassa, joten neulon varmasti kaiken ajan minkä vain pystyn. Tuntuu, että kaikki muuta saavat aivan mielettömästi aikaan ja mä vaan junnaan todella pitkään saman työn kanssa aina. Plääh. Niin turhauttavaa. Mahtaakohan Prisman Osta pois-päivillä olla lankoja tarjouksessa? Jos vaikka Seiskaveikkaa siihen koolaukseen.. Enhän mä nyt muuhun.. :DDDD

tiistai 9. lokakuuta 2007

Värikästä elämää..



Posti toi tänään nuo, tilasin ne täältä. Mielestäni ihan edullinen hinta, kokeilumielessä kun tilasin. Ja erittäin nopea toimitus. Kun en yhtään tiedä, että miten käy: tykkäänkö vai en ja onnistunko edes. Tuntuu ettei se aika riitä enää mihinkään ylimääräiseen. Mitään muuta kivaa se postitäti ei sitten ollut laatikkoon jättänyt. Mutta kiva näinkin. Mutta arvatkaapa mitä puuttuu..? Lankaa noihin koolauksiin..heh..uskokaa, jos uskotte..mutta näin on. Pitää ostaa, taas kerran. :D

Upeita ovat..

nimittäin nämä täällä. Oli niin kattava ja monipuolinen sisältö. Suuret kiitokset suunnittelijoille sekä Ullan tekijöille. Varmasti tulee ainakin jotain toteutettua, toivon ainakin. Halu tehdä on kova, eri asia miten tuo aika riittää. Olisiko kellään myydä ylimääräisiä tunteja mulle, jos ei itse tarvitse kaikkia? :D Epäilen..
Nyt vain odottelen niitä postejani (tilauksia..) sekä huomasin, että Novitan uusin lehtikin pitäisi ilmestyä kai tällä viikolla. Novitan sivuilla vilahtelikin jo esimakua tulevasta sisällöstä.. Hmm..paha sanoa mitään..että miellyttääkö ne vai ei. Kovin oli kultaista ja ei ehkä niin itselle kolahtavaa mallia kuvissa. Mutta odotellaan ja katsotaan, ei tuomita vielä.
Tänään taas jatkan tuota Minttumaaria, yllätys, yllätys.. Kunhan saan siivoukset ym tehtyä ja muistan hakea neiti 4v:n kerhosta ja syötyä, niin sitten.. Oikein odotan. Tänään kun ei onneksi ole sitten mitään menoja. Ellen ole unohtanut jotain tai ellei mies keksi taas jotain. Toivon, että ei kumpaakaan. Katsellaan josko se posti tänään toisi jotain.. :D

maanantai 8. lokakuuta 2007

Lankaholistin oireita..

vai missä vika, sillä mulla oli tänään kamala ketutus, kun pikaiselta kauppareissulta ei tarttunutkaan kerän kerää lankaa matkaan. Vaarallisia oireita.. Oikein itsekin alkaa pelätä itseään.. Kuinka paljon sitä lankaa alkaakaan kerääntyä kotiin, jos oireet oikein pahenevat, huh sentään.. Pitää rakentaa lisäsiipi jonnekin kulmaan: langoille. :D
Mitään muuta en ole saanutkaan tänään edistymään kuin sitä mustaa Floricasta valmistuvaa Minttumaaria, nyt on yksi kerä kulutettu ja toista aloitettu hieman. Tykkään kyllä ja luulen että ystäväkin tykkää. Pitäisi vaan saada valmiiksi kunnon tahtiin noita töitä, mutta kun aina tulee jotain joka keskeyttää. Tänään illalla oli ekaluokkalaisen opettajan kanssa *vanhempien vartti*. Opettaja kun on kovin puhelias..niin 10 minuuttia myöhemmin pääsin juttelemaan omasta tytöstä. Ja arvatenkin myös seuraava pääsi vähintään saman myöhässä. Mutta pääasia, että koulu sujuu ja opettaja on mukava. Lukemista pitää vaan treenata, matikka sujuu loistavasti (on huomattu). :D
Kaikenlaista kivaa on kokeilun alla joskus lähipäivinä, jos ja kun posti vaan kotiin tuo.. Ei pääse tylsistymään. Ja ne AdLibriksestä tilatut kirjatkin toivon mukaan pääsevät matkaan joskus. Muistaakseni olen aiemmin tilannut koulua varten jotain sieltä ja nopeasti tuli perille. Mutta toisaalta näkisittepä tämän tietokoneen ympärillä olevat hyllyt sun muut.. netistä tulostettuja ohjeita siellä sun täällä..Huh sentään. Pitäisi varmaan laittaa nekin järjestykseen ja katsella jos niistä saisi sitten jotain pikaisesti valmistuvaa (huivia tms) aikaiseksi. Plääh. Taidan nyt vaan istua hetken vielä tuon Minttumaarin kanssa, kun on taas kerrankin hiljaista ja rauhallista, palaillaan..!!

sunnuntai 7. lokakuuta 2007

Lankasaalis oli kohtalainen..



Anttilasta bongasin vihreät Rose-mohairkerät, olivat viimeiset tuota väriä, ainakin sillä hetkellä. Hintakin oli ihan edullinen, 2,30e /kerä. Silmiin pisti myös Floricat, joista varmana valintana musta väri. Hintakin oli VAIN 2e/kerä. Nalle colorit tahtoivat matkaan Sokoksen tarjouksista, olivat vain 4,5e. Huivia ajattelin kaikista. Itse asiassa musta Florica on jo päässyt käyttöön, tuloillaan on Minttumaaria. Joululahjaksi parhaalle ystävälle. Eiköhän kolmesta kerästä jo jonkinlainen huivi tule. Vertasin Woolin riittoisuutta, siitä kun tein neljän kerän huivin, niin metrimäärät kohtaisivat aika lailla näillä lankamäärillä (olipa taas seli-seli-selitys).

Ajattelin kokeilla Secret-tehtävääni yhtä lankaa, jota on jo varastossa, ei ole muistaakseni kovin ohutta, ainakaan niin ohutta mitä ensin ajattelin, mutta kelvannee projektiin. Sitä kuitenkin on aikalailla olemassa. Nyt pitää vaan olla ahkerana ja tehdä niitä lahjoja valmiiksi. Sain muuten ne ekaluokkalaisen sukat valmiiksi. Päätellä vaan pitää ja jotekin vähän pingottaa, että on nätimmin kuviot esillä, kun esittelen nihkeästi valmistuneen sukkaparin. Kai se vaan otti koville, kun on tottunut Novitan Nalleen ja Seiskaveikkaan.. Mutta nyt taas ahkeroimaan, että on mitä paketoida jouluksi.

perjantai 5. lokakuuta 2007

Secret of the Stole..

on auennut! Printtasin juuri tarvittavat ohjeet ja kaaviot..ja sanon, että huh huh. Pitää vielä kolmas kerta lukea läpi, että varmasti olen ymmärtänyt oikein. Mutta hommiin kyllä alan heti kun päätän langan. Tuntuu vaan siltä, että on parasta käydä lankakaupoilla, kun aikas noloa, jos lanka loppuu kesken ja on vielä sellasta jota ei saa lisää mistään.
Huomenna siis asioille, jotain erittäin juoksevaa lankaa hamstraamaan.. :) Olisko kellään hyviä ehdotuksia lankojen suhteen?? Ehdotuksia otetaan vastaan.

torstai 4. lokakuuta 2007

Lisää luettavaa..

Tilasin AdLibris-kirjakaupasta kirjoja: Elizabeth Zimmermannin Knitting Without Tears ja Martha Watermanin Traditional Knitted Lace Shawls.
Jihuu, aika kuluu vaan lukiessa, mitään ei valmistu..tai no, sain mä sen sukan valmiiksi.. Ja samalla vihjailin miehelle, että oisi kiva, jos oisi sukalle sopiva pingotin.. Pitäs kyllä oikeasti kehitellä ensin pahvista jokin malli, testata se sopivaksi ja laittaa mies töihin. Vaneria on nimittäin, oisko ollut 9mm vahvaa. Lasten koko ja naisten koko ainakin oisi aika tarpeellinen, kun niitä nyt varmaankin enemmän tulee tehtyä..siis jos teen niin teen niitä.. Plääh.
Toinen sukka on luomiskerroksen jälkeen edistynyt..ööh..yhden kerroksen. Ajattelin viisaana, että jos lähtisi vasta lauantaina ostoksille, pääsisi helpommalla, kun isommat tytöt jätän isänsä kanssa (menevät kyllä mummulaan eli anoppi pitää seuraa..miehet..). Mullahan kun ei onneksi ole mitään langaton lokakuu velvoitettakaan, vapaasti voin kaappeja täytellä..Ostelen samalla vaikka sitten jonkun muunkin puolesta lankaa, jos eteen tulee. Sovitaanko näin?
Nyt ihan oikeasti menen jatkamaan sitä toista sukkaa, ellen sitten retkahda lukemaan tuota postin tuomaa käsityölehteä..hyvin mahdollista. Huomenna sitten ainakin skarppaan.. Sukka on saatava valmiiksi..hmmm..viikonlopun aikana, olen armollinen itselleni. :)

Kiva päivä..



Postin seasta löysin tuon lehden. Pikainen selaus lehteen, ihan kivasti oli kaikkea, jonka voisi kuvitella tekevänsä (millä ajalla..?). Pitää nyt todella alkaa toteuttamaankin niitä lahjoja, että on sitten mitä kääriä paketteihin. Tunnustan taas aamun selanneeni ilmaisten ohjeiden seasta kivoja huivien ohjeita.. Kyllä mä sentään pari koneellista pyykkiä olen ehtinyt pestä sekä muita kotitöitä.. Mutta edelleen se sukka on vaiheessa.

Kaiken lisäksi meillä muutti aikas monta lisäkanavaa televisioon Plustv:n muodossa. Katsotaan kauanko menee, että kyllästyn ja lopetan sen.. Kun nyt halvalla sai, niin piti kokeilla. Lapset ainakin tykkää, kun Junioria näkyy enemmän kuin se pikku hetki kuuden jälkeen. Täytyy vaan olla hys hys ettei kaikki formulahimoiset miespuoliset sukulaiset tule valloittamaan sohvaa.. :D Jos nyt ihan oikeasti menisin tekemään sen sukan loppuun.. Kunhan ensin laitan ruuan uuniin.. ja teen sitä ja teen tätä.. ja seli seli..

keskiviikko 3. lokakuuta 2007

Valmista..


vain tuo miehelle tekemäni kännykkäkotelo. Ompelin siihen tarrapalaa kiinnikkeeksi ja huovutusneulan avustuksella punaisen pikkusydämen. On ihan nätti noin yksinkertaisuudessaan, ainakin omasta mielestäni.
Muutoin on edelleen ollut jäissä nämä neulomukset. Sain vihdoin suurimman osan pienistä vaatteista huuto.nettiin. Suuri saavutus. Palasi taas järjestys olohuoneeseen..tai no miten sen nyt ottaa jos on useampi lanka- tai muu tarvikelaatikko nurkissa.. Annettakoon kai mulle anteeksi, kun on sentään tavarat laatikon sisällä eikä sikin sokin. Eikö?
Sen verran kyllä sitä ekaluokkalaisen villasukkaa sovitin, että tiedän miten paljon vielä pitää tehdä. Ajattelin jatkaa huomenna, kun ei ole mitään menoja. Perjantaina ajattelin mennä täydentämään lankavarastoani tyhjentämällä jonkun kaupan varastoa itselleni. Joulu vaan tuntuu lähestyvän piinaavan nopeasti. Pitäs alkaa jo tehdä niitä lahjoja eikä vaan ostella koko ajan kaikkea ja kuvitella tekvänsä vielä enemmän. Normaali ilmiö kai.. Mutta nyt nukkumaan. Huomenna jatketaan.

tiistai 2. lokakuuta 2007

Puuttuuko multa haasteita..

vai miksihän mulla näin napsahti..eksyin kiertoteiden kautta sivuille ja hups..olin mukana tässä
Kaikkeen sitä tuleekin ryhdyttyä.. Käsityöt ei nyt pariin päivään ole kovasti edistyneet, sillä aika ei yksinkertaisesti riitä, vaikka haluaisinkin kovasti tehdä kaikkea. Kaikenmoisia huivien ohjeita olen bongannut ja tulostanut, hyvä minä.
Katsotaan nyt sitten miten tämän projektin kanssa käy. Pitää taas palata töihin.. :)

maanantai 1. lokakuuta 2007

Ahkerana olen ollut..

sillä muutama ufo on taasen valmistunut sekä muutama uusikin työ. Päätin olla purkamatta harmaasta villalangasta tekemään ainaoikein-kaistaletta, joten siitä valmistui huovutettu laukku. Neuloin vain kaksi sankaa (putkea puikoilla..) ja lenkin nappia varten. Kaistaleen kursin kiinni niin, että sen reunoista tuli laukun suuosa, eli aloitus ja lopetuskerrokset on kursittu yhteen (onpa taas vaikeasti kerrottu).

Samasta langasta olin aloittanut miesten tumpun. Noh, päättelin ja laitoin mukaan koneeseen. Palvelkoon patakintaana, kunhan on ensin hieman koristeltu.. Luulisin, että ei ihan heti polta näppejä, sillä tuli sopivan tiivis.

Uusina töinä valmistui miehelle kännykkäkotelo ja neiti 4v:lle vaaleanpunainen kimallepipo. Tällä hetkellä on työn alla ekaluokkalaisen sukat siitä todella ohuen tuntuisesta oranssikirjavasta sukkalangasta, jonka menneellä viikolla ostin. Nyt on vaan hieman taukoa, sillä aloin siivoamaan vaatteita yms tavaraa huuto.nettiä varten. Joskus on sekin vaan aloitettava.. Mutta sanokaahan onko tää ihan normaalia..Meillä mies vaati saada itselleen tuon huovutetun laukun eväslaukukseen töihin..!!! Siis onko mun nyt aivan pakko koristella se todella tyttömäisesti, jotta voin pitää laukun itselläni.. hmmm.. Vai onko kellään parempaa ideaa..??
Vaaleanpunainen myssy
Malli: SK 6-7 2003, mansikkapipon ohje hieman omin muokkauksin
Lanka: Schachenmayr nomotta silver plus , 35 g
Puikot: 4
Kännykkäkotelo
Malli: oma, silmukoita 24
Lanka: Novitan Huopanen
Puikot: 8
Harmaa laukku ja patakinnas
Malli: molemmissa omat
Lanka: Norjalaista villalankaa