tiistai 22. tammikuuta 2008

Vastoin ohjeita

Päätin kokeilla lankavarastostani löytyvästä langasta sitä Modassa (6/2007) olevaa ohjetta nro 39. Teijakin sen teki jo ja taisi olla muitakin. Ohjeen mukaan se tehdään Elfin colorista.. Mulla oli jotain vähän sinne päin. Kaikki muu täsmää jotenkin ohjeen lankaan, paitsi että mun kerässä 50 g lankaa on vain 70 m. Siis puolet siitä mitä ohjeen langassa on.. Kerät pitäs silti riittää, jos hermot riittää tekemiseen. Ehkä ohjeen kunnollinen lukeminen voi auttaa työn edistymiseen. Kuvia nappailen sitten huomenna, ellen jo nyt illalla kyllästy paidan alkuun ja keksi jotain muuta tekemistä. (hyvin mahdollista..)
Hermot ovat vähäsen kireällä, kun eskarilaisen luokalla ei saada yhtä kiusaajaa kuriin. Tänään oli taas antanut lumisen hieronnan meidän tytön naamaan sekä repinyt hiuksia.. ja mitä muuta tehnyt vielä toisille.. Puolen vuotta kestänyt tätä toisten kiusaamista. Eikö olisi aika jo muuttaa keinoja kiusaajan kanssa..? Argghhh.. Vai pitääkö taas tapahtua jotain kamalaa, ennen kuin tajutaan puuttua asiaan todella.
Tumpuista tuli onneksi sopivan isohkot kuopukselle. Hyvä niin. Tänään jo testattiin. Kädet olivat lämpimät, kun tumput riisuttiin.
Nyt resorin tekoon.. Huomenna voin sitten laitellla kuvia, kun näkee tuleeko tuosta mitään. Nukkukaahan hyvin.. :)

4 kommenttia:

Kiki kirjoitti...

Kyllä kiusaajan saa kuriin ja eskarissa se asia olisi hoidettava ettei kiusaaminen jatku koko kouluaikaa. Kiusaajan on paha olla ja sitä sitten puretaan kiusaamalla. Pistä eskarin opet tiukalle tässä asiassa, vaikka saisitkin hankalan äidin maineen, ja yhteistyö muiden vanhempien kanssa kannattaa. Jos lapsellasi on kuisaamisesta tulleita mustelmia tai naarmuja ota niistä kuvat, käytä lasta lääkärissä, että tulee dokumenttiä ... nämä on kovia keinoja, mutta teet kaiken vain lapsesi parhaaksi.
Voimia ja stemmpiä taisteluusi!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Tuosta kiusaamisasiasta.. oletko ollut yhteydessä kiusaajan vanhempiin? Kannattaisi ehkä ottaa yhteinen keskustelu vanhempien ja eskariopen kanssa.

(Meillä 3- luokkalaista poikaa kiusataan.. ei kylläkään mitään noin ikävää, mutta onkin isokokoinen.. mutta sellaista härnäämistä. Käskin pojan kysyä vanhempien puh.numeroa, niin johan kiusaajat rauhoittuivat vähäksi aikaa.)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hei!
Taas täällä.. ;o))
Piti vain sanoa, että pojan vanhempiin tosiaan pitäisi olla yhteydessä, jos ei opet saa kuria aikaan. Minusta tuo poika pitäisi vaihtaa toiseen ryhmään (ja vaikka toiseen eskariin jos mahdollista), hänhän se häirikkö on.
Meillä oli aikoinaan koululla keskustelu, jossa oli mukana opet+ koulupsykologi, jossa pohdittiin tätä kiusaamista. Tosin vieläkään ei tiedetä oliko sitä oikeasti, ja missä määrin.. mutta psykologi sanoikin että se on kiusaamista, mikä kiusatusta tuntuu siltä (olen samaa mieltä).
Meilläkin käytiin noissa koulukypsyystesteissä, poika ei tosin ole ujo eikä arka vaan "avoin kaikkien kaveri", mutta hänellä oli vaikeuksia oppia lukemaan..

Olehan tiukkana!! ;o)

Rouva Oranssi kirjoitti...

Vasta eilen tänne blogiin löysin, kyllä kannatti surffailla ympäriinsä. Heti tilasin, ja viihdyn. Hyviä (käsityö)hetkiä ja terveiset kolmen tytön äidiltä.