lauantai 30. elokuuta 2008

Mikä saa äidin erittäin iloiseksi..?

Se, että mun ekaluokkalainen osaa jo lukea. Oon tavattoman onnellinen koululaiseni puolesta. Ahkera nimien ja sanojen kirjoittelu on tuottanut tulosta.. Hieman alkoi kieltämättä epäilyttää, kun koulupsykologi epäili hyvin vahvasti lapsen oppimiskykyä ja -taitoja. Neitipä otti ja näytti.
Isoin neiti vaan kävi äsken valittamassa, että ei voi nukkua, kun pikkusisko lukee suuren ääneen heille kirjaa ja he haluaisivat tuon 5v neidin kanssa nukkua.. :) Pyysin, että yrittäisi ymmärtää toisen intoa lukea. Lukisi varmaan vieläkin mulle kirjaa, jos saisi itse päättää.
Viikon päästä tulee tilaisuus nähdä opettajaa, kun koululla on urheilukisat.. Ajattelin silloin kysellä opettajan mietteitä koululaisesta.. Yritin sanoa neidille, että lukee yhtä reippaasti opettajallekin, että pääsee sitten siihen myöskin siihen toiseen ryhmään, jossa saavat lukea apuopelle aapista ja varsinainen opettaja saa auttaa niitä, jotka vielä apua tarvitsevat. Kyllä huomaa tytön innosta, että opettajan vaihtumisella on vaikutusta..
Päivä meni tosiaan oman äidin apuna ja saatiin ihan kiitettävästi siivottua.. Varasto on iso ja kaikkea kertyy nurkkiin.. Mutta alku tämäkin siivous ja saatiin paljon kerättyä tarpeetonta roskaa pois. Ilmestyipä isänikin siivouksen loppumetreillä kotiin, leikkimään jotain työmaan johtajaa..hih..
Pikaisesti kävin vielä Prismassa.. Ostin siltikin lankaa.. vihreää Samosta.. Ennestään samaa väriä oli 5 kerää, nyt ostin 7 lisää.. Onko se 600 g lankaa yhteensä..taitaa olla. Eiköhän siitä määrästä pusero jollekin synny. Olettaisin. Mutta jos syyskuun saisin vietettyä ostamatta lankaa. Ja se onnistuu vain kiertämällä hyllyt kaukaa. Mutta luontaisesti sitä askel vie kaupoissa lankojen luo..siitä ei kovin helpolla pääse eroon. ARGH!
Sukkasadon suunnalta tuli myös minulle kutsu.. ja Heinälato on paikkani.. tai ainakin sukkieni, joita toivottavasti valmistuu useampi kuin yksi pari..
Hiisalle pitää todeta, että verho tosiaan kätkee kivasti lähes kaiken eteisessä. Yleisnäkymä on jotenkin siistimpi. Pitkän mallinen eteinen ei paljoa anna vaihtoehtoja säilytysmahdollisuusksille, joten täytyy koittaa olla kovinkin luova. Nyt istun BB:n ääreen ihmettelemään ja neulomaan kerholaisen myssyä. Launtain jatkoja.. ja sunnuntaita odotellen.. Moiks..

1 kommentti:

MarjutJ kirjoitti...

Onnea ekaluokkalaiselle:) Siitä se lähtee ja toivottavasti lukuinto säilyy läpi elämän.