perjantai 19. syyskuuta 2008

Paljon kuvia, paljon lankaa.. kuinka näin kävi..?

Kiitos teille taas kommenteista.. Kerttu-sukassa on jotain taikaa.. valmistuu melkein itsellään. Uskokaa pois. Ihmettelen sitä itsekin.

Luvassa siis monen monta kuvaa langoista. Muutaman kerän ostin itse.. Loppuihin on sitten syyllinen äitini; osan antoi kaapeista ja osan osti Porista Lavikolta! Joten lankojen pariin siis:

Tässä kaapista löytynyttä Rondon Pirta Tanhua, näytti olevan 100% superwash-villaa, sitä on 900 g:n verran.


Kaunista ja pehmeä mohair-villalankaa (30/70), Gjestalin ja näköjään Anttilasta ostettu markka-aikana. Mahtaisiko saada lämmintä päällepuettavaa neulottua tästä itselle..? Lankaa on vain viisi vyyhtiä eli 500 g.


Pussillinen valkoista, vielä selvittämätöntä lankaa. Kevyttä, ei aavistustakaan mitä se on, kaipa siinä edes hitunen villaa on.. Pitää tehdä testi tulitikun kanssa, kun ehtii. Ohuehko kuitenkin on..ja lankaa yhteensä 383 g.


Epämääräinen kassi täynnä lankaa ja yksi keskeneräinen sukka.. Pitää selvittää kassin sisältö, kun jaksaa.. Ja myös lisätä varastoon. Kirjoneulesukka, joka löytyi kassin pohjalta, päätyy purettavaksi. Tyly kohtalo.


Isot pampulalangat oli äiteen idea.. Vaaleasta tulee lapsille, kirkassävyisestä itselle.. ja varmaankin jää yli omasta kerästä, niin siitä jää jollekin lapsista varmaan riittävästi huivia varten. Lankaa pallossa on 200 g, joten näistäkin tuli jo 400 g, huh..


Novitat on omia ostoksia, Tenneseet Anttilasta 2,10 e hintaan. Ajattelin tehdä Hello Kitty -puseron kummitytön marjapuuro-Tenneseestä, joten valkoinen Tennesee tuli tarpeeseen.. joopa joo. Mambot oli sikahalpoja ja ostin ne täysin Vihervaaraani varten. Lankaa on ennestään reilut 8 kerää, joten nyt ei pitäisi varmastikaan loppua kesken, niinhän mä luulen.. :D Hintaa kahdelle kerälle tuli 5,10 e yhteensä. Kassalla kun sai vielä -15 % S-korttia näyttämällä, joten halpaa, halpaa.. :)


Tiny Totsit oli äidiltä.. ja Alfat ostin esikoista varten; pipo ja tumput. Väri on niin yhteensopiva tän hetkisen kevyttoppatakin kanssa, että ei ole tosikaan. Hintakin oli vain 2,5 e Lavikolla.


Sitten äiti vielä osti Hello Kitty -ristipistokirjontasetin.. Pakkauksessa on langat ja muovinen *kangas*, joka sulaa pesussa pois.. Arvatkaa kuka tahtoo kuvan farkkutakkiinsa..? Minä! Ja Sandnesin kuvastossa oli kaikkea kivaa, samaisen lehden neuleita taisi olla viimeisimmässä SK:ssa.


Nyt voi huokaista. Pitkä päivä ja paljon ostoksia. Kaiken tämän lisäksi löydettiin äiteen kanssa Sokokselta upea nahkatakki mulle. Takki oli maksanut 199 e ja nyt oli 69 e, ja siitä vielä se -15 %. Taisi takki maksaa vain ~58 e. Pitäisi melkein napata kuva takista päällä. Jää siis villakangastakki ostamatta. Onneksi en ehtinyt tilaamaan vielä mistään sitä. Kerrankin taas hyviä löytöjä.

Vielä on siis tuo epämääräinen lankakassi selvittämättä, mutta noista muista langoista tulee yhteensä 2 kg 983 g lankaa lisää varastoon. Ehkä on tarpeetonta huomauttaa, että nyt saa riittää. Turha mun on mitään lakkoa pitää.. On sentään tullut muutama kilo neulottuakin tänä vuonna.. ja toivon mukaan vielä muutaman neulon lisää. :) Täytyy varmaan kaivaa isot puikot ja paksut langat taas esiin.. auttaisi pienentämään lankamääriä. No, ei paniikkia. Onpahan tekemistä ja lankaa on joka lähtöön.

Äiti vähän vihjaisi, että iskä on käyttänyt unisukiksi tekemäni Fabel-sukat aika hurjaan kuntoon saapas-sukkina. Joten olisi varmaan tarpeellista alkaa tekemään hänelle sukkia..Kiehtoisi tehdä Jussi-sukkien mallilla sukat; omilla värivalinnoilla tietty.. Ja niillä väreillä tietty mitä laatikosta löytyy.. :D Ostoksille ei lähdetä. Mutta saa nyt nähdä. Iskä tarvitsisi varmaankin kahdet sukat.. unisukat ja saapassukat. Eihän se villasukaton ole, mutta kun hänen äitinsä tekemät sukat..hmm.. nimitämme niitä äitini kanssa peltisukiksi..kertonee kaiken.

Mutta nyt en pidättele enää teitä. Poistun BB:n ääreen pohtimaan neulomuksia.. Palaillaan varmaan huomenna asiaan..! Öitä!

2 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Mahtavan näköisiä ostoksia. Niin se yleensä menee, että kun jotain ei lähde hakemaan, niin silloin ne parhaimmat löydöt tekee:)

khr kirjoitti...

Kittyt ovat selvästi tarttuvaa laatua =)Koskakohan löydän itseni kirjailemasta ensimmäistä Kittyä? Sinulle on tunnustus blogissani.