torstai 11. joulukuuta 2008

Tuottoisaa..

varsinaisten kotitöiden suhteen ei ollut kovin tuottoisa päivä, pakolliset hommat tuli tehtyä.. Mutta käsitöiden saralla.. Hmm, erittäinkin tuottoisa päivä. Aloitetaan tästä:
Minttumaari-huivihan se on. Lankana oli Novitan Rose Mohair, jota kului 112 g ja puikkoina oli 7:n bambut. Kokoa huiville tuli 170 x 90 cm. Ihan kivan kokoinen siis! :) Valmistuikin aika nopsaan.. :D
Sain myöskin tehtyä hahtuvalapaselle parin ja molempiin peukalot. Tähän ei onneksi kauaa mennyt. Hahtuvaa näihin kului 49 g. Puikkoina 4:n sukkapuikot. Silmukoita 36 ja (9,5cm ennen peukaloa ja 9,5cm ennen kavennuksia). Nyt ne odottavat päättelyä ja pesukoneen pyörittelyä tämän näköisinä:
Jotenkin jäi kaivelemaan tonttupuku mieleeni.. Ekaluokkalaisella oli viestilappunen, että tontulle sopivaa vaatetusta voisi laittaa päälle maanantaina, kun heillä on joku tottuesitys.. Mietin kaikki kankaani läpi ja meinasin jo hermostua, kun tuntui, että ei ole tontulle sopivaa kangasta.. Kunnes muistin Ikeasta ostetun Polarvide-viltin.. (sitä oli muutenkin tarkoitus leikellä -ostin ihan siihen tarkoitukseen).
Tarvittiin vain pientä suunnittelua, kun ohje tonttupaitaan löytyi.. (housuja ei sentään tarvitse tehdä.. ne voidaan hyödyntää olemassaolevista..) ja ompelun lopputuloksena oli tälläinen tonttu-paita:
Niskaan pitää vielä miettiä jokin kiinnityssysteemi -nauha tms. Nappikin kävisi.. katsotaan.. Sain nerokkaasti hyödynnettyä nuo kauniit viltin kuvioreunat paitaan. Kivasti tuo sähköinen kangas kerää kaikki nöyhdät ja karvat.. Kauankohan kestää siistin näköisenä..?? Samapa se.. Tyttö tykkäsi, joten hyvä niin. :)
Nyt on varmaan pieni hetki aikaa aloittaa toisia tumppuja, että saan ne joululahjat valmiiksi ja pakettiinkin.. :) Nukkumaankin on kyllä mentävä, joten.. heips! Ja muistakaa ARVONTA tuolla alempana, jos olette sen vielä missanneet.. Öitä!

6 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

Oletpa ollut ahkera taas.

sade kirjoitti...

Kaunis huivi! <3

-maria- kirjoitti...

Kiva tonttupusero koristereunoineen! Sitten vaan tarrarullalla siistiksi, jos alkaa kerätä roskaa itseensä, näin kissataloudessa se on aivan välttämätön kapistus...

Heli kirjoitti...

Kiitos siitä kirjailuvinkistä! Löysin sopivasti varastosta valkoista seiskaveikkaa. Nyt vaan pitäisi löytää sopivasti aikaa sen kuvan tekemiseen. Ja ne nyörit ja tupsu... huoh!

Annika kirjoitti...

Tuottoisa päivä tosiaan. Kiva huivi,lapaset ja tonttupaita. Ihana idea tuo reunus.

Eila kirjoitti...

Kaunis Mittumaari!