sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Valmista satoa..

Vihdoin on aikaa esitellä satoaan.. :)
Pikkumiehen sukat olivat valmiina jo alkuviikosta, mutta mutta.. Tässäpä ne nyt viimein sitten ovat:
Vihreät ovat siis pikkumiehelle, Novitan Nalle kukkakedosta. Koko on varmaan jotain 20 ja lankaa menikin mahtavat 29 g. :)
Vaaleanpunaiset on itsekoolattua (ilmeisesti 7 veljestä) ja kaksinkertaisena. Sitä sentään sain kulutettua 67 g. Menevät  4 -vuotiaan jalkoja lämmittämään, koko on siis jotain 26-27.

Pikaisesti piti keksiä lahja 94-vuotiaalle isomummulle.. Onneksi sentään muistin, että viimeksi isomummu kyseli osaanko parsia tossut.. :D Edelliset olivat siis kovin käytetyt, joten päätin tehdä uudet tossut jalkoja lämmittämään (ja päästä kenties vähän helpommalla, etten joudu parsimaan..). Eilen illalla heitin virkatut tossut  koneeseeen pyörimään ja tänään aamulla koristelin:

Lanka on Novita Huopasta ja sitä meni kaikki 198 g. Ohje on Kevään 2007 Novitasta, ellen ihan väärin muista. Koko on reilu 40. Tai omaan jalkaan ovat ainakin hieman reilunkokoiset. Toivottavasti isomummu pitää lahjastaan!

Muut lähtivätkin juhlimaan isomummun syntymäpäivää, itse jäin pikkumiehen kanssa kotiin, sillä jälleen kerran iski nuha ja yskä hänelle. :( Eipä olekaan kuin kolmas kerta tänä syksynä. Mälsää. Itse en onneksi saanut nuhaa pahemmaksi kehiteltyä tätä tautia.. kovasti koitti kurkku tulla kipeäksi.. Mutta vielä sinnitellään! Eikä kyllä muukaan perhe ole ilman sairastelua selvinnyt.. Kaipa se tästä helpottaa..toivon ainakin!

Niin se peitetikkisaumurini.. Se on Husqvarna Viking Huskylock S21. Vielä olemme koneen kanssa kavereita, eikä ole hermot menneet.. :D Tosin nyt tässä välillä jouduin taas siirtämään koneen ja kankaat pois, kun oli synttärit lapsilla, mutta  eiköhän sitä jo kohta taas voisi kaivaa kankaat ja koneet esille.

Seuraavaksi vaan voisin kyllä tehdä kotityöt loppuun ja jatkaa seuraavalle neidille sukkien tekoa. Eli se olisi sitten 7-vuotiaan jalkaan sopivat sukat. Sitä ennen tosin saattaa kiilata jokin pikku työ koukulle tai puikoille, sillä kaverisynttärit olisi esikoisella tiedossa ensi viikolla.. ja lahjaa ei ole vielä mietitty.. Katsotaan!

Mukavaa sunnuntaita!

3 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

Söpöt tossut!

sade kirjoitti...

mä en ole saanut vieläkään satoa auki. yhdet villasukat ovat kyllä puikoilla.
ihanat tossut! <3

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat mansikkatossut!
Kiitos peitetikkikonevinkistä: Tätä konetta en olekaan vielä tutkaillut netistä.
Tuija Blogiton