maanantai 17. joulukuuta 2007

Asenne ratkaisee..???

Joopa joo.. Sanoinhan eilen aloittavani jotain nopeasti valmistuvaa, seuraavaksi työksi.. Taisinpa sanoa. Tätä en usko kyllä itsekään.. Ohut lanka..kolmosen puikot.. ja jättikoon jalka.. Huh, hämmästyttävää.. Vuorokaudessa. 2 X huh.. Otin Tinttamarellista viime viikolla saapunet kaksi kerää Fabelia, sinikirjavaa, sekä sukkapuikot.. Päätin, että teen isälleni sukat pakettiin. Yleensä sukkien tekeminen on kestänyt ikuisuuden, tai ainakin siltä tuntuu. Eikä vähiten siksi, että kengänkoko hänellä on 46. Eilen myöhään yöhön niitä tikuttelin alkuun. Fiksuna tein kahta sukkaa *samaan aikaan*. Onneksi on tarpeeksi puikkoja.. Juuri äsken päättelin langat.. Istuin aamusta iltaan satunnaisesti sukkien parissa.. välillä pidempiä aikoja.. toisinaan vain hetken.
Ehdin laittaa joulukuusen paikalleen valojen kera, tehdä ruokaa sekä iltapalalle riisipuuroa, viikata pyykit ja viedä kaappeihin. Laittaa lisää pyykkiä koneeseen.. tiskasin astiat jne. Ja silti sain nuo sukat todellakin vuorokaudessa valmiiksi. Pelottavaa. Onko se asenne, joka ratkaisi..?? Olin päättänyt tehdä nuo sukat, siis todellakin tehdä. Ainoa miinuspuoli on se, että sormet ovat lievästi kankeat.. uuh..pitäs venytellä niitä, että palautuvat. :/
Tässä kuitenkin nämä hujaus-sukat.. Lankana siis Fabel, 63g (en uskaltanut tehdä kovin korkeita varsia, kun en ollut varma riittääkö lanka..). Puikot 3. Sukan koko siis toivottavasti sopiva 46 jalkaan. Siispä sukat, olkaa hyvä:

Ja tarkkaavaiset huomaavat, että raidoitus on vapaatyylinen.. En alkanut kohdistamaan..Ja nätit ovat näinkin.. Muutenkin niin täynnä kuviota, että hullun hommaa kaiken kiireen keskellä olisi ollut saada raidat stemmaamaan sukissa. Lämmittävät varmasti näinkin.. Pitää vielä höyrytellä tms.. ennen paketointia.

Huomenna onkin kiire päivä. Neiti 4v:lla on vielä kerho, mutta meillä ei perhekahvilaa(joululomalla jo), pitää toimitella kai asioita sillä välin. Sitten pitäisi siivota tyttöjen yläkerta kuntoon, illalla klo 19 kerhon joulujuhla. Vähäsen voin olla naatti huomenna. Nyt ajattelin vielä paistaa nuo piparitaikinat pois jääkaapista.. Joo, kello on jo paljon.. mutta.. Lisäksi perjantaina tulee eskarilaisen kummitäti tyttöineen tonttuilemaan.. Joten päivät käy vähiin.. Hups.. Mutta nyt kutsuvat piparitalkoot.. Moi.

3 kommenttia:

Ursula kirjoitti...

Nyt tulee kyllä hiki jo lukiessa, heh... Omat lapsukaiset on jo isoja ja iän myötä laiskuus tekee tilaa joka asiaan, tunnustan.
Mutta olet tehopakkaus, muista silti levätä - ainakin pyhinä =)

Terveisin Ursula
http://peikko123.vuodatus.net

Teija kirjoitti...

No oli nopeeta toimintaa! Ja hienot on, mua ei ainakaan haittaa vaikka raidat ei ois jetsulleen, ne on kuitenkin kivat.

Chricati kirjoitti...

Hmm. Sormet kankeana. Lohdutuksen sana: Sormissa ei ole lihaksia - pelkkiä jänteitä ja luuta ja nahkaa. Ne oikeat lihakset ovatkin sitten käsivarressa. Niiden venyttely sitävastoin kannattaa... =)

Hienot sukat tuli. Mie olen aina ihmetellyt, että miksi pareista pitää tehdä samanlaiset? Miun mielestäni on persoonallisempaa, että joakinen työ, joka puikoilta lähtee on oma persoonansa. ;)