torstai 8. toukokuuta 2008

Ajan puutetta tiedossa..

Joo sniikkereistä tuli tosi kivat. Vihreä lanka on mun lempiväriä.. Onneksi addiktio siihen väriin ei enää ole niin paha kuin esimerkiksi 10 vuotta sitten. Katsotaan mitä äiti sunnuntaina tykkää sniikkereistään.
Olen lupautunut pariksi päiväksi lisäkäsiksi ja -avuksi puutarhalle.. Joten.. aikaa ei liiemmin ole nyt luvassa mihinkään ylimääräiseen.. Tänäänkin piti vielä kaupassa käydä, kun jääkapistakin olisi kiva löytää muutakin kuin valo. Porista on vielä 50 km matkaa kotiin.. joten kellohan oli likimain 21.00, kun tutun kotiportin kohdalla sai kääntyä pihaan..
Kotona oli vastassa kaksi isointa neitiä hereillä; ei kuulemma väsytä.. Kello oli varmaan 22.00, kunnes oli pakko kiristää äänensävyä ja käskeä petiin. Keittiössä totesin, että ihan kuin meillä olisi ollut pieni porsaslauma mellastamassa poissaollessani.. Mukejakin, tahmaisia sellaisia, hain leikkimökistä asti. Heittelin samalla leikkimökin kuppeja ja kippoja sinne sisälle; nekin tarttuivat näppeihin.. Vaatteita löysin pihalta.. Osaa päälläolleista vaatteista en löytänyt ollenkaan.. Huokaus.. Nyt kysyn itseltäni uskallanko edes lähteä huomenna, kun ei taas tiedä mitä täällä on vastassa.. Listasta taisi unohtua vielä vellit lattialla..kuivuneet kylläkin jo kiinni.. Dvd-soitin pyöri yksinään, kas kun ei ollut leikannut kiinni. Plääh, tupla-plääh!!! Niin, mies siis on tyttöjen kanssa kotona nämä päivät.. ilmeisen sallivampi kuin minä.. oletan..
Mutta sitä tyttöjen jakkuasiaa.. Mietin, että jos Novitan kevään 2008 numerossa ollutta taikajakun (boleron?) ohjetta soveltaisi lasten kokoon.. ja tekisin sellaiset kevätjuhlaan. Siinähän tehtiin vain suora kaistale, vähän sivuja yhteen ja vähäsen virkkausta ja valmista tuli! Kuullostaa helpolta, kun noin sanon! Yritin sitä ohjetta eilen tuijottaa ja pähkäillä sopivaa kokoa tytöille.. mutta uni vei voiton. Lankakin olisi tietty hyvä ensin päättää..
Mulla on kai jonkin sortin lukihäirä.. kamalasti kirjoitusvirheitä koko ajan.. tai sitten sormet ei pysy ajatusten mukana.. Kaiken lisäksi mä en osaa enää lukea; esimerkkinä: luin kaupassa hintalapusta, että ampiaisen pisto.. oikeasti lapussa luki italialainen antipasto.. Lisäksi mä en kuule mitään.. tai kuulen ihan väärin. Nytkö se iski.. mikäs se tauti nyt olikaan..??? :DDD
Koska mun pitää herätä ennen seitsemää aamulla, koen parhaaksi mennä nukkumaan.. Jospa huomenna pääsisin ajoissa kotiin (toiveajattelua; huomenna pitää ostaa kuopukselle velliä, niitä kun ei Lidlissä myydä..) Ja saisin sitten edes hetken suunnitella sitä jakku/bolero-viritelmää.. Novitan Sofiaa sitä varten pengoin laatikoista.. Vaan enpä tiedä riittääkö määrät.. Ainahan sitä löytyy muitakin lankoja laatikoista.. Sofiaa olisi vaan voinut tehdä isoilla puikoilla.. :D Siksi mä sitä ajattelin.. :) Mutta nyt nukkumaan; kaunista päivää jokaisellle, huomista ajatellen!

5 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Se bolero toimii varmasti myös lasten koossa! Teen juuri itselleni sellaista. Kiroilen reunapitsien kanssa :) ja toivon et tulis tänään valmista. Tee nallesta tai woolista. Itse teen Malibusta ja ihan kamalaa kutoa ja varsinkin virkata. No ei tarvitse tehdä toiste....

MarjutJ kirjoitti...

Olen myös katsellut mallia "sillä silmällä", mutten vielä ole päässyt toteutusvaiheeseen asti. Yleensä se miesväki tuppaa olemaan sallivampaa.

JaanaM kirjoitti...

Kiitos langasta! Aivan ihana juttu, että maltoit siitä luopua!
Josko viikonlopun aikana saisin sukat tehtyä loppuun.
Kyllähän ne miehet tahtoo olla yksiä lapsia kans.. Eivät he "näe" sitä sekasortoa, mikä lasten jäljiltä jää...

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Opiskelen Joensuun yliopistossa käsityötiedettä ja olen tekemässä pro gradu –tutkielmaa neuleblogeista. Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät neuleblogia. Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia. Kyselyyn voi vastata 26.5.2008 asti. Kyselyllä selvitetään blogien ja bloggaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä:

Kyselylomakkeeseen


Kyselyyn vastaajien kesken arvotaan kolme neuleaiheista palkintoa.

Ystävällisin terveisin: Katja Vilhunen

Rinri kirjoitti...

Kiitos tämän illan nauruista. Rupesi ihan mahottomasti hihityttämään nuo sinun tahma muki ja vaatteiden keräily jutut. Johtunee siitä, että kuullosti niin tutulle meiningille. :o) Mukavaa viikonlopun jatkoa!