perjantai 26. syyskuuta 2008

Ostin..

"vain" sen mustan kerän seiskaVeikkaa sekä 2 vaaleanpunasävyistä Novitan Cocosta.. jee.. Hillitsin itseni. Edes Prisman 1,50e tarjous Tiina-langasta ei loppujen lopuksi innostanut. Mustaa meinasin napata jokusen kerän (omaa neuletakkia varten), mutta tulin kai järkiini ja ajattelin, että kaipa kotoakin löytyy. Ja löytyyhän sitä..jotain. Ei vaan ikinä sitä mitä tarvisi. Niinpä niin.
Prismasta ostin pienen jahkailun jälkeen myös Filatin uusimman neulelehden. Pikaselauksella lehdessä näytti olevan kivoja malleja.. Joo.. onhan niitä kivoja malleja tosi monessa muussakin lehdessä, joita jo on ostettuna.. ja lainattuna kirjastosta.., tiedän.. Mutta silti. Ihan aikuisten oikeasti lehti oli sisällöltään erittäin lupaava. :)
Ehdin tarkistaa jämälangoista, että Jussi-sukkiin löytyy jämälankana samaa vihreää.. Joten eiköhän niistä langoista sukat saada. :) Ei siis paniikkia. Jos mä huomenna aloittelisin sitä sukkaa. Kun niiden jälkeen pitää päästä neulomaan vaikka mitä.. Esimerkiksi ne mustat Hello Kitty-tumput x 2, jotka on tilattu. Äiti tänään kyselikin, että mitä mä rahallisesti niistä pyydän.. Enpä osaa sanoa.. ettei sitten sanota, että on ahne.. Äiti muistutti vielä, että maksoivat ne Kitty-tumput Seppälässäkin ainakin 7,95e.. Niinpä. Olisko joskus paikallaan sanoa ei.. Mutta kun mä tykkään neuloa.. Olen koukussa siihen..neulomiseen.
Kotiinpaluumatkalla mietin, että jos tekisin itsellekin Kitty-tumput ja pipon viimoja vastaan.. Sopisi varmaan tosi hyvin. Tytöillekin olisi tarpeen miettiä lisää tumppuja, pipoja, sukkia.. Aika vaan on rajallista.. ja oma jaksaminen. Nyt on sellainen tunne, että pitää mennä nukkumaan.. ja iltasaduksi Filatin neulelehti. Jeps.. Moikka!

5 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Moon sitä mieltä, että jos joku sanoo käsityöntekijälle pyydetystä hinnasta että se on ahne (no tiettyyn rajaan asti;)), niin voi ihan itse mennä ostamaan langat ja puikot ja ei kun vaan.

Omaa työtään pitää kuitenkin arvostaa, ja käsitöistä kun ei tässä maassa liksoille pääse. Tuskin kukaan ostais neulottuja sukkiakaan jos niistä otettais ensin materiaalikustannukset, päälle mukut ja siihen vielä kunnon tuntipalkka. Niin paitsi jos on Jukka Rintala, grrr.

Mua lähinnä ärsyttää kun liian moni ottaa käsitöistä liian pienen hinnan - eli suuri osa ihmisistä täälläkin päin ajattelee että on ihan reilua maksaa villasukista joku 3-5 euroo. Not!

Hullu avautuminen, tää on sydäntä lähellä =D.

Ja tiedän kyllä että asiassa on se toinenkin puoli, ja että hinnottelu ei oo helppoo :).

sade kirjoitti...

Joo, kyllä munkin mielestä käsityöstä pitää saada kunnon hinta. Siis silleen että materiaalien hinnan saa takaisin+ tekopalkkaa. Ja onhan niissä hommaa kun teet sen kuvankin niihin.

Talutin kirjoitti...

Ne Seppälän Hello Kittyt on tuskin koskaan nähneetkään villaa?

Omaa työtään pitää arvostaa, ja muistelisin lueskelleeni, että aika useat ottavat vähintään lankojen hinnan kertaa kaksi palkkana. Työstä riippuen jopa kolminkertaisena.

Mä tässä naapurissa asustelen ja ihan tavan lapasetkin maksavat kylällä 10-15e (muistaakseni) koosta riippuen. Joo, täällä on halvat villasukat ja lapaset moneen "suureen kaupunkiin" verrattuna ...

MarjutJ kirjoitti...

Aikapula taitaa olla tuttua kaikille täällä. Olisi niin mukavaa vaan neuloa ja unohtaa kaikki tylsät siivoamiset sun muut :)

hiisa kirjoitti...

Määkin avaudun... Käsityö on arvokas harrastus sekä rahallisesti että taidollisesti. Ollaan muutaman neulojan kanssa keskusteltu töiden hinnoittelusta ja oikeasti käsitöistä tulisi pyytää korkeampaa hintaa. Tuntipalkka pitäisi laskea! + materiaalikustannukset. Eli jos ajatellaan, että tuntipalkka olisi vaikka 7 euroa, niin kuin suurimmalla osalla ihmisistä, ja pipo valmistuisi vaikka 6 tunnissa. Lankaa tarvitaan 50 g kerällinen joka maksaisi 4 euroa. Summa summarum pipon hinnaksi tulisi 46 euroa. Jos näin karkeasti ajatellaan... Aika kallista, mutta pisti mut ainakin ajattelemaan asioita.