perjantai 5. syyskuuta 2008

Voi ei!

Täten kuulutan, että molemmat synttärisankarit ovat vesirokossa! Ei hajuakaan keltä ovat saaneet.. kaipa se kerhossa tarttui.. Joka syksyinen riesahan se aina on. Miksihän se juuri nyt päätti iskeä meille? Isommat tytöt sairastivat sen 5 vuotta sitten; silloin kun odotin nyt 5v kerholaista. (Oli vähän kauhun hetkiä neuvolan tädillä, kun ei ole mitään varmaa muistikuvaa kellään, että olinko sairastanut tautia. Ilmeisesti olin, kun verikoe otettiin ja häly ja kohu neuvolassa laantui.. jotenkin jäi aina varmistamatta asia ja lopulta unohtui, kun oli muutakin mielessä..) Onneksi tämä versio taudista on lievempi kuin isommilla aikanaan; heillä alkoi oksentamisella. Näillä neideillä on vain näpyt ja kenties tuo kuopuksen orastava kuume kuuluu samaan.. Eiköhän tuo nuku, kun lääkittiin neiti yöksi. Ulkonäkö on nyt vähän hmm.. erilainen:
Eipä tuo langanostolakko oikein pidä. Prismassa oli tarjouslankoja jäljellä; joten hyllyä kohti. Marjapuuron väristä Tenneseetä 2e/kerä. Otin 5 kerää; kummitytölle paita lahjaksi. Olin oikeasti muutenkin aikeissa käydä VapaaValinnassa ostamassa seiskaVeikkaa.. Mutta puuvillalanka on kyllä parempi paitaan.. No kuiteski; kassalla sain vielä kortilla -15% pois. Joten 500g Tenneseetä maksoi vain 8,50e. Hieman edullista, sanoisinko. Vain hullu jättää hyllyyn.. ja vain lankahullu ostaa! Halvalla kun saa ja sitä rataa!
Illalla vähän puuhailin jo synttäreitä varten.. Enpä tiedä onko kovin kaksisia koristeita kakkuun. Sokerimassan ja sen lehtimuotin kanssa meni sukset ristiin melko lailla heti kättelyssä. Tein sitten vapaalla kädellä siitä lehtiä (kamalia). Katotaan kehtaanko käyttää, saati sitten näyttää, kunhan kuivuvat. Marsipaani ei sen sijaan pettänyt. Parantelen vielä maalauksia, kunhan tuo nyt kuivuu. Siis tälläistä jälkeä:
Huomenna aamulla sitten kisoihin.. Sen jälkeen kakkua tekemään.. täytekakkua sekä voileipäkakkua. Pari piirakkaa ja pientä suolaista. Oliskohan ne omatekemät sitten siinä. Ei ole hajuakaan tulevatko kaikki kutsutut. Siskonikaan ei ole miehensä kanssa ilmoittanut, että muuttavat nyt tavaroitaan viikonloppuna, eivätkä siis tule.. kertoi äitini. Hmm..Onneksi voin tehdä suosiolla pienemmän kakun. Saa luvan riittää! Eikä sekään kakku kyllä pieni ole.
Pitänee hetki siistiä jälkiään ja valmistella itseään nukkumaan. Aamulla on taas aikainen herätys! Mukavaa lauantain odotusta!

4 kommenttia:

TiinaR kirjoitti...

Ihania kakun koristeita olet tehnyt :)

rasa kirjoitti...

No arvaas. Meilläkin kaksi vanhinta on sairastanut vesirokon-- ja odottaessani kolmosta. Minulla tosin oli selvät muistot omasta sairastamisestani,teininä kun vasta sairastin.

Tarkoittaako tämä nyt että nämä nuoremmat saavat sen nyt tänä syksynä;-)

Hyvähän se kyllä olisi sairastaa pois alta.Meillä silloin näki selvän eron iän vaikutuksesta; nuoremmalla oli vaan väsy ja pari näppyä, vanhemmalla kuumetta monta päivää, naama kirjavana eikä selvitty ilman Ataraxia.

Prinsessakakkuko se Kittyn alla on? Kätevä olet kyllä käsistäsi :-)

Annika kirjoitti...

Hieno kakku, minulla ei riitä kärsivällisyys, kuin kerman päälle lätkäisyyn:) Meillä ei vielä vesirokkoa ole näkynyt, onhan se hyvä, että sen sairastaa pois mahdollisimman nuorena.

Sehän olisi suorastaan rikollista jättää tennesseetä tuolla hinnalla hyllyyn lojumaan! Kyllähän sellaiset rassukat pitää pelastaa, tiedä vaikka heittävät ne roskiin:)

hiisa kirjoitti...

Ihania kakun koristeita.